На прощаване: Фандъкова готви подарък от 144 млн. за олигарсите на ГЕРБ-ДПС Румен Вълка и братя Домусчиеви

3 7 029

Йорданка Фандъкова е наясно, че далаверите ѝ няма да продължат вечно, затова готви прощален подарък за олигарсите на ГЕРБ-ДПС Румен Гайтански – Вълка и братята Кирил и Георги Домусчиеви за рекордните 144 млн. лева, научи Narod.bg.

Столичната община обяви обществена поръчка за събирането и транспортирането на боклука в четири района на София, разделени в 2 зони, срещу огромната сума от 143,3 млн. лв. без ДДС.

Заданието включва още дейности по почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване, както и дейности по зимно почистване.

Сумата е рекордна, като се има предвид, че в края на 2019 г. и началото на 2020 г. общината проведе конкурс за другите 7 зони в столицата, като общата стойност на тази процедура бе 435 млн. лв. без ДДС.

В новото задание т. нар. Зона 8 обхваща районите „Младост“ и „Триадица“ (без частта, заключена между бул.„Витоша“, ул. „Позитано“, бул. „Христо Ботев“ и бул. „Патриарх Евтимий“), става ясно от публикуваното съобщение. В Зона 9 пък влизат „Витоша“ и „Овча купел“. Стойността на обособената позиция за Зона 8 е 73,921 млн. лева без ДДС.

За чистенето на „Витоша“ и „Овча купел“ Столична община е готова да плати до 69,384 млн. лв. без ДДС.  Крайният срок за подаване на оферти за една или за двете позиции е 30 декември. Срокът на бъдещия договор с фирмите-изпълнители ще е 5-годишен.

Както вече стана дума, в края на 2019 г. и началото на 2020 г. Столична община вече проведе обществена поръчка, с която бяха избрани почистващите фирми в другите 7 зони на София.

Реклама

Срокът отново бе 5 години. След приключването на процедурата в сметосъбирането на града официално се завърна бизнесменът Румен Гайтански, известен като Вълка. Чрез дружеството си „Грийн Партнърс-БКС“ ДЗЗД той получи зона №3, включваща районите „Изгрев“, Слатина“. Стойността на контракта за целия период бе 55,36 млн. лв.

Чрез същата фирма Гайтански взе и Зона №4, в която влизат „Илинден“, „Надежда“ и „Сердика“. Почистването на тази зона за 5 г. струва 50 млн. лв. Шеста зона пък бе дадена на фирма „Зауба“ АД, което също се свързва с Румен Гайтански. Зоната включва „Люлин“ и „Красно село“, а цената на контракта е 41,69 млн. лв.

Останалите райони на София бяха разпределени между консорциуми около фирма „Титан“ на Димитър Борисов и Иво Иванов и на компании на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Зона 1, включваща „Средец“, „Студентски“ и „Лозенец“, бе дадена на дружество „Титан София Център 1“ ДЗЗД.

Същото отговаряше за чистотата на Зона 1 и до провеждането на конкурса през 2019 и 2020 г.

В консорциума влизат компании на „Титан “ на Димитър Борисов и Иво Иванов, и на Кирил Домусчиев – „Айс Ви „. Цената на почистването за целия период е 68,4 милиона лв.

За втора зона бе избрано дружество „Титан София Изток 1 „, което също чистеше и дотогава. Обхватът на зоната включва районите „Искър“, „Панчарево“ и „Кремиковци“. В сдружението също влизат фирми на „Титан“ и на Кирил Домусчиев. Стойността на контракта е 60,6 млн. лв.

В пета зона победител стана споменатото обединение „Титан София Изток 1“. Зоната включва „Банкя“, „Връбница“ и „Нови Искър“. Цената е 39,79 милиона лв. 

Седма зона, включваща „Възраждане“, „Оборище“ и „Триадица-център“, се почиства от също споменатата „Титан София център 1“. Стойността на този договор е 45 милиона лв. 

3 Коментара
  1. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

    да побърза ,че влака за Сливен тръгва на 9.45

  2. Камелия казва

    Никой не прави сметка колко провинциалисти се населиха в София и колко боклук хвърлят тези хора.Пред всеки нов блок,нова кофа.Нормално и поддръжката да е по -скъпа.
    Но сега са набрали скорост да оплюват кметицата и ще правят фалшива новина от всичко!!!!!

  3. […] На прощаване: Фандъкова готви подарък от 144 млн. за олиг… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.