Първо в Narod.bg: ЕКШЪНЪТ започва в 11.00! МВР вади бандата ГЕРБ от НДК (шайката дължи 6 млн. за наеми)

3 6 443

В петък точно в 11 ч. започва чаканото от цяла България събитие – гоненето на бандата ГЕРБ от 16-ия и 17-ия етаж в административната сграда на НДК, които мутрите на Бойко ползват безплатно, като дотук деребействата им струват почти 6 милиона лева на данъкоплатците, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от Областната управа на София.

Губернаторът Илиян Тодоров и полиция, както е по закон, ще присъстват на ваденето на гербопитеците от узурпираните етажи, уточни информаторът ни.

Преди ден министърът на културата проф. Велислав Минеков съобщи, ГЕРБ ще бъде „помолена най-любезно“ да напусне офисите в НДК, където се намира партийната централа.

По думите му използването на офисите от партията носи огромни загуби на културната институция.

„НДК е на загуба от близо 6 млн. лв. от това, че партия ГЕРБ е ползвала два етажа без да плаща. Дългът и амортизацията доближават 90 млн. лв. Благодарете на тези господа“, заяви проф. Минеков от трибуната на Народното събрание, визирайки ГЕРБ.

Сметката му е направена на база на наемите на сгради около Националния дворец на културата, умножена по годините, в които централата на ГЕРБ се намира там.

Темата беше повдигната от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, който попита дали Министерството на културата има други сгради, които се ползват неправомерно. 

Въпросът му дойде, след като напрежението в дясната част на залата (ГЕРБ-СДС) ескалира, заради закана от проф. Минеков, че всеки ще бъде пратен там, където му е мястото. От ГЕРБ видяха лична заплаха в тези думи и Десислава Атанасова призова „Минеков, вън!“.

Реклама

„Последните два етажа на НДК са били превзети с термина „отпаднала необходимост“. Направено е по времето на Росен Плевнелиев с негово решение, а след това е одобрено с решение на областния управител, бивш министър на правосъдието и автор на конституция – г-н Данаил Кирилов“, заяви проф. Минеков.

Той заяви, че през годините ГЕРБ са натрупали огромни задължения заради неплатени суми.

„Нищо не се получава в НДК. НДК е в тежко състояние… Дългът е невероятен, не знам как ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация, отдаване на имоти по всякакъв начин…изглежда, че тази партия е била толкова бедна, че не е могла какъвто и да е офис“.

Минеков допълни, че той е първият министър, поискал дължимото през последните 12 години и бе категоричен, че „дългът ще бъде върнат – дали чрез съд, дали доброволно“.

Останалата част от изслушването премина в размяна на обвинения между ГЕРБ и министъра. Гербопитеците декларираха, че изслушване по същество не е имало, а министърът е некомпетентен. Според тях скандалът е бил целенасочен, но никой няма интерес от него.

Един от най-яростните пазители на Мутрата – китаристът от ЮЗУ Тома Биков, се оплака още, че Минеков не е извикан, за да говори за централата на ГЕРБ.

Той припомни, че подобен случай имало и с централата на БСП заради неплатени задължения и попита, дали сега ще се опитат да изгонят и тях.

Биков заяви, че в момента се създават проблеми, а не се решават. Георги Свиленски от БСП репликира, че Столетницата „няма нито един лев задължение за сградата на „Позитано“ 20″.

В началото на тази година, когато премиер все още беше Баце, след решение на областния управител Илиян Тодоров и договор за учредяване правото на ползване 16-ият и 17-ият етаж се дават за срок от 10 г. при предпоставките на ЗПП от ГЕРБ, призна бившият транспортен министър на шайката Росен Желязков.

3 Коментара
 1. Шопето Буци казва

  От там, бандата – направо в затвора!

 2. ПИСМО ДО РУМЕН РАДЕВ И КИРЧО казва

  Еваларка, Румба, браво Кирчо! Чегъртайте тая гнусна ГЕРБава сган! Днеска снахата на дъртия миндил Петьо Блъсков реди сълзи и сополи как я били изритали от благата й дипломатическа службица в Брюксел. Назначена там като калинка на Боко Тиквата Бай Хуй.
  Оплаква се курвето, че му били искали дипломи за завършено образование и документ за владеене на английски език. Хахаха…Ми разбира се, че ще й искат, с основно образование ли да я пратят в Брюксел??!!

 3. многознайко казва

  Пак левашки изпълнения.Чудя се на Минеков.Ако има акт за собственост на името на Министерство на културата не се пускат писма ,а се връчва нотариална покана и толкоз.Ако не вярва на мене да пита приятеля си Хаджигенов.Така се прави за да е всичко по закон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.