Куриерът на Бойко с 60-те млн. лева – футболен съдия (Кой е бившият данъчен Борислав Колев?)

1 10 051

42-годишният Борислав Колев е куриерът на Бойко Борисов, получил в чували близо 60 млн. лева, откраднати от лот 5 на АМ „Хемус”. Името на бившия данъчен служител публикува първо Narod.bg.

Съдружникът на арестувания Борислав Колев – Велислав Миленков от Симитли, разбра от репортер на 24 часа какво се е случило с неговия партньор в обща фирма, която така и не е заработила.

През октомври 2019 г. двамата регистрират „Струма Ар Ей”, в която имат по 50% и са внесли по 50 лв. от уставния капитал, който е 100 лв. Фирмата няма досега никаква дейност.

Миленков също е футболен съдия, както и Борислав Колев. Двамата се познават покрай съдийството, били са на общи семинари. „Боби имаше идея да направи детски лагер за рафтинг по река Струма.

Помоли ме като местен човек да му помогна с намирането на терен. После обаче започна ковид-кризата и нищо от замисъла не се реализира. Не съм го виждал много отдавна.

Знам, че се занимаваше с нещо, свързано със строителството, май беше подизпълнител на голяма фирма, но не съм сигурен. Никога не е ставало въпрос за някакъв общ бизнес, свързан със строителството, а само за детския лагер.

Реклама

Учудвам се на това, което ми казвате. Съмнявам се да се е занимавал с източването на такива милиони, нямаше вид на човек, който разполага с такива пари”, коментира Миленков. Арестуваният Борислав има брат близнак Иво, който също е футболен съдия.

След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.  В миналото мъжът е бил данъчен.

Иво Колев и брат му – куриерът на Баце Борислав Колев (вдясно)

Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. Брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 03.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП.

1 Коментар
  1. […] Куриерът на Бойко с 60-те млн. лева – футболен съдия (Кой… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.