ИНТРИГА в Narod.bg: Корнелия сдава БСП на семейния си приятел Крум Зарков – връзката им минава през КГБ

5 9 125

Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП, какъвто все още е, без притеснения – партията отива в ръцете на „младия социалист” Крум Зарков. Дотук нищо ново – претоплената манджа за падането на Нинова обществото предъвква вече половин година.

Източник на Narod.bg разкри защо Корнелия е готова с лекота да остави „Позитано” 20 на 39-годишния Крум – семействата им са приятелски от близо половин век и минава през зловещата КГБ!

За да схванем цялата картинка, трябва да си припомним кой е Крум Зарков и кои са неговите предци:

1. Дядото на бъдещия БСП лидер – Ленко (Леонид) Кацамунски, е роден в Плевен на 6 март 1936 г. Баща му Атанас Кацамунски с партизанско име Леонид е деец на БКП и съратник на Димитър Благоев.

При кръщенето през 1943 г. е преименуван на Леонид. Първоначално учи във Военноморското училище, но се отказва.

Ленко (Леонид) Атанасов Кацамунски е дядо на Крум Зарков

Завършва Юридическия факултет на Софийския университет и работи като съдия и прокурор в Пазарджик и Велинград. Работи като прокурор в Софийска градска прокуратура, но поради невъзможността да си намери жилище за купуване преминава на работа в МВР.

Реклама

Бил е началник на Главното следствено управление на МВР от 1990 до 1992 г. Работи известно време като съдия и прокурор. Бил е официален кореспондент на България в ООН по превенция на престъпността. През 1984 г. е един от консултантите на филма „Опасен чар”.

Именно леонид Кацамунски командва в семейството на Крум Зарков, но първо – вече е на години, и второ – бившият топ милиционер е достатъчно в плен на чашката, за да се интересува от голямата политика, ясен е читателят на Narod.bg от „Позитано” 20.

2. Прадядото на Крум Зарков е интересната фигура в семейството, защото Йордан Кацамунски е първият резидент на КГБ в България.

Когато се прибира след дълъг престой в Москва, Йордан отива в с. Крушовица, където живее на квартира без наем в къщата на бабата и дядото на Корнелия Нинова.

Връзката между двете семейства започва оттогава, това приятелство, почти роднинство, е запазено и до днес, предупреди информаторът на Narod.bg.

Скорошната бутафорна „война” между Корнелия и Крум всъщност бе маркер – така Нинова посочи кой трябва да я смени на поста. Иначе Крум Зарков е неопетнен откъм корупционни обвързаности, но пък не става за лидер на 120-годишна партия заради инфантилните си съждения, категоричен е източникът на Narod.bg.

5 Коментара
 1. Атанас Кирилов казва

  Браво, пак изстискахте от мозъчните си гънки нещо за Корнелия!

 2. !!! казва

  Що, нещо друго ли можеш да изстискаш за другарката Нинова?

 3. Тони Тонев казва

  Кой тъпанар е писал този коментар за Крум Зарков, а покрай него и за Нинова? Уважавах „Народ“, но след тази публикация преставам да чета този сайт. Какви са тези измислици? Прадядото – резидент на КГБ? Дядото роден 1936 г. Бащата с партизанско име? Вие добре ли сте или сте с намерението да следвате ПИК-лививите сайтове от времето на боко тиквата?

 4. ТИ ДА ВИДИШ казва

  Божееее…. кво доживеме… НАРОД и АФЕРА клонинги на ПИК ли са или е обратното??!!!!

 5. […] ИНТРИГА в Narod.bg: Корнелия сдава БСП на семейния си прият… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.