Баце, събирай катуна! В петък изхвърлят ГЕРБ от НДК

3 4 220

Радостна новина в Narod.bg! Баце, събирай катуна и се изнасяй от НДК, който от години ползваш за партийна централа – в петък мафията ГЕРБ ще бъде изхвърлена.

„Продължаваме със същите усилия, не съм забравил. Ще настоявам още в петък, 10 декември, да започнем действия за тяхно преместване. Нямаме повече време за губене. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков по повод централата на бандитската ГЕРБ в НДК.

Според Минеков двата етажа от националния дворец на културата, на които се разполагат гербопитеците, са взети с абордаж.

За първи път като министър на регионалното развитие смехотворният Росен Плевнелиев пише, че те са с отпаднала необходимост за НДК и щом дворецът ги дава под наем, те са му в повече и са излишни. Данаил Кирилов като областен управител ги присвоява, обясни схемата Минеков.

„Крайно време е да си намерят имот – на мен ми се струва, да използвам този термин, че партия ГЕРБ е с отпаднала необходимост“.

Днес (7 декември) още веднъж ще публикуваме какво се е случило през годините с офисите, използвани от „Труд“, как се е случило. Няма какво да се крие, каза министърът на културата Велислав Минеков.

„Министерство на културата няма договор с вестник „Труд“, това е. Как „Труд“ се е появил там, в нарушение на Закона за държавната собственост, вероятно, не знам“, каза министърът.

Реклама

Той обясни, че договорът е сключен, когато на поста и Вежди Рашидов, като двама министри не са обърнали внимание на подробностите по него. „Абсурд е да ме обявяват, че съм убиец на свободата на словото“, каза Минеков. Той посочи, че заради договора загубите на Министерството на културата до момента са почти 236 хил. лв.

Интересна е обществената поръчка за помещенията. Кой участва, как печели… Наемът е 5.50 лева за квадратен метър, в съседна сграда цената за офис площ е 68 лв.“, каза Минеков.

През август служебният министър на културата поиска „Труд“ да напусне ползваната сграда заради дългогодишно неплащан наем от фирмата „Южен кръст 2001“ ЕООД. През септември Министерството на културата изпрати доброволна покана към изданието, но тя не беше изпълнена. След това казусът стигна до областния управител на София-град.

Офисите на „Труд“ бяха запечатани, като на 12 ноември той е издал заповед за изземване на помещенията.

Той посочи, че министерството, в което е от 7 месеца, е „изгнило от корупция – както законна, така и незаконна.

Ако нещата се раздвижат, ще се случат много интересни неща. Изпратих материали до прокуратурата, те ми ги върнаха. За 1.5 млн. лв., изпратени от чужбина, не е ясно как е получена сумата, как е разпределена, как е похарчена. Лицето, което я дарява е в списъка Магнитски и е описан като бандит с много тежка биография“, каза Минеков без да даде повече подробности. Посочи само, че в схемата са замесени бивш министър и негови сътрудници.

Според Минеков най-популярната схема за изнудване, използвана от министерството, е била прилагана при строежите на хотели и ваканционни имоти по морето. „Министър изпраща проучване за археология, то може да продължи 2, 3, 5, 30, 40 години. Този с парцела също е мошеник и има смисъл да се скубе по този начин“, скицира схемата министърът.

Минеков посочи, че до момента има общо 32 заплахи за съд, което е висока оценка за работата му.

3 Коментара
  1. Тато на Бато казва

    За да не се налага пак да ги местят, направо да им осигурят место на ул. майор Векилски и бул. Столетов в София = Централния Софийски Затвор!

  2. Кака Милка казва

    Поздравления за доблестта професоре!!! Само така и в същия дух!

  3. Шопето Буци казва

    Тъй дръж! Боклуците на бунището!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.