ПОСЛЕДНИ ОПИТИ: Скандалът с тримата гербопитеци в ДКК– планиран от Бойко да гърми при съставянето на кабинета

0 3 421

Събитията през изминалата седмица около ДКК са скандал, планиран за точно определен момент. Това призна министърът на икономиката Даниела Везиева, изразена пред БНТ. Става дума за тримата гербопитеци в Държавната консолидационна компания, които развяха опорките на Бойко в добре подбран момент около съставянето на нов кабинет, без участието на ГЕРБ и е един от последните опити на бацетата да защитят калинките си по върха на държавата, припомня Narod.bg.

На 29 ноември от ДКК съобщиха, че единият от изпълнителните директори – Ваня Караганева, е освободена с решение на Съвета на директорите.

Като мотиви бяха посочени редица тежки нарушения, а на заседанието са присъствали трима от петимата членове на съвета, всички те избрани от третото правителство на шайката ГЕРБ – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

Последваха дни с разменени обвинения – от Везиева и Караганева за нелегитимно заседание, при което е взето решението, шефовете на консолидационната компания контрираха, че Караганева не е разбирала същината на работата си.

Реклама

Гербопитеците се включиха активно, като повтаряха опорките срещу Караганева, назначена в компанията от Кирил Петков, а развиха и сюжет за изборна манипулация.

„Това, което видях през последната седмица ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в момента, в който се съставя ново правителство.

Този скандал е, според мен, добре пресметнат във времето кога да избухне“, разкри Везиева, която вече на два пъти поиска оставките на тримата гербаджии в Съвета на директорите.

„Покрай скандалите немалко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции.

Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология“, заяви Везиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.