КРАЙ! Цацаров се обърна срещу Бойко – КПКОНПИ атакува още двама кметове от ГЕРБ – в Червен бряг и Кнежа, за кражби на милиони с фирми на ДПС

2 9 205

Сотир Цацаров даде ясен знак към новата власт, че иска да спаси кожата. Подчинената му антикорупционна комисия КПКОНПИ вече удари любимците на Баце – кмета на Варна Иван Портних за 85-милионна далавера с електробусите на морската столица, управника на Стара Загора Живко Тодоров за 84 милиона пак за градския транспорт, и градоначалника на Враца Калин Каменов за получен 1 млн. подкуп покрай доставка на тролеи.

Гости от КПКОНПИ ще щавят кмета на Баце Цветан Костадинов

Според брилянтен източник на Narod.bg от КПКОНПИ комисията готви атака срещу още двама гербопитеци във властта – кметовете на Кнежа и Червен бряг Илийчо Лачовски и Цветан Костадинов.

Така Цацаров се опитва да се спаси, като се обръща срещу Борисов във връзка с корупционни практики в общини на ГЕРБ.

След като Narod.bg писа за кражбите покрай почистването на Кнежа, са открити нови далавери и измами, свързани с пътното строителство в региона. Излиза, че през последните няколко години едни и същи фирми печелят всички обществени поръчки и търгове за пътно строителството в гербаджийските общини Червен бряг и Кнежа.

Реклама

Общото между двете общини са фирмите „Виагруп” и „Юнайтед пропърти груп”- и двете свързани с пътно строителство. Те са собственост на бившия депутат от ДПС Илия Илиев и бизнесмена Илия Кирилов, които печелят обществени поръчки за над 50 млн. лв.само в последната година.

Само през 2020 г. фирмата на Илия Илиев е спечелила търгове за 13 млн. лв. в Червен бряг. И двете фирми са наложени от бившия депутат от ГЕРБ – мутропободния Пламен Тачев, и кметовете на Червен бряг Цветан Костадинов и на Кнежа Илийчо Лачовски, и двамата от ГЕРБ.

В края на юли 2020 г.община Червен бряг възложи поръчка за рекултивация на сметище за 1.24 млн. лв. без ДДС която беше спечелена от Юнайтед пропърти груп“- единственият кандидат в търга.

Сега се очаква ВИАГРУП да спечели и изпълни поредната нагласена поръчка за обект: Реконструкция на обходен път на гр. Червен бряг – бул. „Европа“ и общински път.След справка в профил на купувача в сайта на общините се вижда топлата връзка с въпросните фирми.

С доклад на АДФИ от 2020 са установени значителни щети за бюджета на Община Червен бряг от кмета Костадинов.

За нарушенията са сезирани всички компетентни органи като е предоставена цялата информацията с оглед на данни за извършено корупционно престъпление от лица, заемащи висши публични длъжности.

2 Коментара
  1. яна казва

    Мдааа а… добре, но наблегнете да плювате за КН там ви е силата!!!

  2. Qzp казва

    Дебелото, гнусно прасе иска да си отърве кожата. Иначе се съмнявам това да е истинско раследване или само прах в очите на робите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.