Сотир Цацаров послуша Narod.bg: КПКОНПИ, МВР и ДАНС подпукаха кмета от ГЕРБ Калин Каменов за кражби на европари с поръчка на тролеи

2 5 183

Сотир Цацаров се вслуша в призива на Narod.bg да се провери корупционната обществена поръчка за доставка на нови тролеи във Враца, която мина с одобрението на кмета от ГЕРБ Калин Каменов, подсигурено срещу 1 млн. лева кеш под масата.

Съвместен екип на КПКОНПИ, МВР и ДАНС влязоха в община Враца и са започнали цялостна проверка на сключените от администрацията и кмета Калин Каменов порочни сделки и изпълнени проекти по компрометирани обществени поръчки.

Една от целите на проверката е свързана пряко с доставените нови 9 тролейбуси в града за над 9 милиона лева, за колосалната кражба около които първи писа Narod.bg преди близо две години.

В сигнал до комисията, ръководена от Сотир Цацаров, се твърди, има значителни нарушения при сключването и изпълнението на обществената поръчка за доставките на новите тролеи.

Реклама

„Единственото вярно е, че проверки се извършват по всички проекти. Откакто съм кмет работата ми се проверява непрекъснато от всички институции.

Обществената поръчка за доставката на новите тролейбуси е проверявана няколко пъти от всевъзможни органи и няма нарушения. Доставените превозни средства са проверявани и също няма констатирани разминавания”, побърза да се оправдае гербопитекът.

Източници от община Враца, обаче, потвърдиха, че бившият зам.-министър на спорта във втория мафиотски кабинет на Бойко Борисов, е гушнал 1 млн. подкуп след криминално проведената обществена поръчка.

Понеже cтaвa думa кражба на eврoпeйcки cрeдcтвa, пo cлучaя e aнгaжирaнo бългaрcкoтo звeнo нa OЛAФ – AФКOC, пoдчинeнo нa МВР.

Калин Каменов не казва как така във Враца трябвaлo дa ce пристигнат трoлeйбуcи, прoизвeдeни oт зaвoд във Вaршaвa. „Някoй“ oбaчe cи зaтвoрил oчитe, чe вoзилaтa вcъщнocт ca oт Минcк на цена в пъти под платената.

2 Коментара
  1. майната казва

    Край на първа част.Ясно е че ГЕРБ беше създадена за да КРАДЕ ! Време е за част втора от театрото, да започнат да връщат ! И не само това, което са потрошили да го лежат !

  2. Абе айди стига ве казва

    Засрамете се и престанете да ни занимавате с глупости… дайте нещо против Нинова… там ви е силата!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.