Само в Narod.bg: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касичката“ на Бойко Велико Желев (схемаджията бутнал огромен РУШВЕТ в КПКОНПИ)

2 16 000

Корупционната новина на месеца с грабежа на 85 милиона лева от поръчката за електрически автобуси във Варна при кмета от ГЕРБ Иван Портних получи неочаквано развитие!

Източник на Narod.bg от морската община разкри, че Портних в случая е безгласна буква, защото човекът, намазал филията с масчица, свързан с тази афера и със много други, като отговаря за 100% от обществените поръчки във Община Варна, е схемаджията Христо Иванов, който го играе зам.-кмет.

Конците на корумпирания управник, обаче, се дърпат от „касичката“ на лицето Бойко Методиев Борисов – собственика на „Хидрострой“ и партньор на Мутрата Велико Желев.

Бизнесменът на шайката има над 10 досъдебни производства срещу за подобни престъпления с обществени поръчки за последните 3-4 години, който са паркирани на „трупчета“ на бюрото на Иван Гешев, за да им изтече давността, категоричен е информаторът на Narod.bg от общината в морския град.

Реклама

Не е тайна, че покрай грабежа с поръчки „ин хаус“ Велико Желев стана мултимилионер, който винаги минава между капките и всичко свързано със него е потайно – това е организирана група, превърнала община Варна в своя частна собственост. Откраднатото пък се отчита нагоре по верига до Велико Желев и до големия чадър над престъпленията – Бойко Борисов и неговото прословуто чекмедже.

Ексклузивно пред Narod.bg общинарят съобщи, че тази седмица шефът на гербаджийската „Хидрострой“ е викан в КПКОНПИ, за да….плати, каквото е нужно и отново да излезе сух от гигантския грабеж.

За съжаление пешкира ще обере някой от другите трима косвено участващи във избора и порочната процедура – зам.-кмета Пламена Маринова, Младен Иванов – директор на „Паркинги и гаражи“ или завалийката Злати Златев – директор на градския транспорт във Варна. Това е реалната ситуация за точно тази поръчка, завършва сигналът до Narod.bg.

2 Коментара
  1. […] Само в Narod.bg: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касич… […]

  2. […] Само в Narod.bg: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касич… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.