ИЗВЪНРЕДНО: Крупна измама в АЕЦ „Козлодуй“

0 7 220

„Отново става въпрос за крупна измама от ръководството на атомната централа“. Новината разкри енергийният експерт Еленко Божков пред „ЕвроДикоФ“ по въпроса с машинации при търговията с ток от страна на АЕЦ „Козлодуй“.

„На датата, на която трябва да се изключи генератора, те пускат ново съобщение, с което се решава да се премести началото на ремонта на друга дата. Това е направено с идеята, ако може блока да поработи под мощностен ефект още няколко дни, защото системата е на зор. Важното е да се знае, че при второто съобщение се слага една нова дата на пускането на блока в експлоатация“, зави Божков.

„Когато те пускат съобщението блока вече е работил седем часа. Продават енергията на някой, който знае, че ще има такава енергия. Това е прикриването на информация и престъплението. За цялото денонощие загубите са над 2 млн. лв.“, подчерта той.

Реклама

„Защото не са обявили продажбата на правилната платформа „ден напред“, а я обявяват на платформата в „рамките на деня“. Тази информация е скрита от другите фирми и се дава само на една фирма на ниска цена, да изнесе тази енергия. Така се затваря поредната мутренска афера“, каза Божков.

„Това не е единственото престъпление. Там цари анархия в съвета на директорите“, категоричен е експертът.

„Проблемът, както винаги е един закон – законът за обществените предприятия“, подчерта той.

„Този същия закон позволява при големи нарушения да се прекратят договорите. На това трябва да се сложи край“, настоя Еленко Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.