Жената на Ники Митничаря кове „калинки“ на ГЕРБ (Калина Крумова започва като метреса на Валери Симеонов)

0 33 133

Фамозната бивша депутатка от „Атака” Калина Крумова, която влиза в голямата корупционна игра като водеща на СКАТ и метреса на собственика ѝ Валери Симеонов, прави милиони с ковачница за калинки на ГЕРБ, дочу Narod.bg. Калина е известна в Бургас като бивша съпруга на сенчестия бизнесмен от бандата на Баце Николай Филипов – Ники Митничаря, основен фактор в контрабандата на горива под шапката на хунтата.

През основания от Калина „Институт за политика” съблазнителката организира курсове за подготовка на „млади политически лидери“ и „бъдещи държавници“ от котилото на Мутрата.

Оказа се, че обучението на гербопитеци е скрит начин за финансиране на уж независими експерти, които за благодарност да хвалят мафиотската партия.

Повод за подозренията е колежката на Калина и съосновател на института проф. Антоанета Христова от БАН. При ежедневните си гастроли в телевизиите психоложката стръвно громи опонентите на ГЕРБ от ролята си на независим експерт, пише „Уикенд“.

Самата Христова отрича да има нещо общо с партията, което не й пречи да усвоява солидни държавни субсидии при трите кабинета на Борисов.

Всъщност, зад помпозното име „Институт за политика” се крие семпла частна фирма, със същото име и капитал от 500 лева. Към нея върви и едноименна фондация.

Основатели и на двете през 2017 г. са бившата депутатка Калина и проф. Христова. Както си му е редът, има и грандиозно тържество по повод откриването на института.

Специални гости на купона са министърът на образованието Красимир Вълчев и шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Веднага след това започва и обучението на бъдещите кандидат-политици, подбрани предимно от средите на ГЕРБ.

Според запознати, от партията на Баце и присъдружни организации е осигурено и финансирането за дейността. За четири години съществуване институтът успява да подготви шест випуска партийни активисти на шайката.

Обучението на бъдещите държавници от отровната ГЕРБ е разделено на пет сесии по една седмица. Дисциплините са политическо лидерство, умения за водене на преговори, решаването на кризи и конфликти, работата на институциите на ЕС и съответните програми, по които се усвояват еврофондовете.

Калина Крумова събираше погледите като депутатка от „Атака“

Основни преподаватели са двете дами основателки проф. Антоанета Христова и натрупалата солиден опит и куп смешни гафове при прегледа на печата в кабеларката СКАТ Калина Крумова. Опита си на бъдещите държавници от ГЕРБ предават и неповторима палитра от бивши и настоящи представители на шоубизнеса, политиката, журналистиката, службите и прокуратурата . По една случайност, повечето лектори са известни в медиите като върли фенове на ОПГ ГЕРБ.

Реклама

Сред видните възпитаници на института, например, е шефът на младежката организация на ГЕРБ – куриозният Георг Георгиев. Малко след като е обучен за държавник от Калина Крумова, Георгиев става зам.-министър на външните работи, с което хвърли в смут експертите там.

Колеги на Георгиев коментираха под сурдинка, че в нормалните държави на подобен пост се назначават дипломати от кариерата или опитни политици, които имат дълъг опит във външната политика.

За Георг очевидно достатъчно се оказват натрупаните безценни знания в 5-седмичният курс за държавници от „Института за политика” и ръководството на младите гербопитеци. Натрупаният си безценен опит като висш дипломат Георгиев лично предава на участниците в последният випуск на института и така некадърността и скодоумието се мултиплицират.

Паралелно с работата на института избухват и първите скандали около бившата метреса на Валери Симеонов и Антоанета Христова. Оказва се, че според устава на БАН професорката, като шеф на Института за изследване на населението, няма право да управлява и частна фирма.

Отделно лъсва и фактът, че съдружничката й Калина Крумова кара докторантура в института на Христова, което е потенциален конфликт на интереси.

Пуснатите сигнали срещу проф. Христова стават повод тя да напусне фирмата, която стои зад политическата академия. Същото прави и съдружничката и Калина Крумова, а акциите се озовават в бившият военен и дипломат инж. Николай Вълев.

Той е сред шефовете на строителна фирма „Трейс”, прочута с усвоените стотици милиони за пътни ремонти и строителство при предишното правителство. Двете дами основателки остават водещи лектори в курсовете за подготовка на бъдещи държавници.

След като формално скъсва връзките си с „Института за политика”, Калина Крумова прави завидна кариера в държавната администрация. Палавата брюнетка е трудоустроена като съветник на вътрешният министър на ГЕРБ Валентин Радев по въпросите с пътния травматизъм.

При назначението й е обявено, че съветите, давани от нея, трябва да намалят жертвите при катастрофи. След ръководено от бившата депутатка изследване се роди гениалната идея да бъдат премахнати цветните пешеходни пътеки, тъй като не отговаряли на нормативните изисквания.

С това се очакваше драматично да се намали смъртността сред пешеходците. Уви, данните на МВР показват, че идеята на Крумова до ден днешен не е дала съществени резултати.

На обвиненията, че няма никакъв опит по темата, включително и от скандализирани депутати от ГЕРБ, Крумова се похвали, че от години се занимава с пътната безопасност.

Двете заедно с проф. Христова дори усвоиха половин милион лева по проект на транспортното министерство за създаване на шофьорски тестове, които експерти обявиха за напълно безсмислени. След кариера като виден експерт по катастрофите в МВР, Крумова каца и в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”. Там зам.-шеф е красавицата Анжелина Тотева, чийто основен опит е като секретарка на бившите транспортен и вътрешен министър.

Основна задача на агенцията е да инспектира състоянието на пътната мрежа в страната, правилната маркировка и предпазни съоръжения, да дава и препоръки за подобрения.

За агенцията се заговори след катастрофата с македонският автобус на магистрала „Струма”, довела до смъртта на 45 пътници. След огледа на място се оказа, че основна вина за зловещата трагедия е калпавата маркировка и безумно поставена мантинела.

За тях от години са подавани сигнали от шофьори и пътни ченгета, но експертите  в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” така и не вземат подходящо отношение по темата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.