СИЛНО: Поцинкованите кофи на ГЕРБ останаха в миналото

1 4 820

Поцинкованите кофи на ГЕРБ останаха в миналото. Този коментар направи във Фейсбук Емил Соколов, видя Narod.bg. Публикуваме пълния текст по долу:

Три дни слушахме как промяната е обречена. Корнелия Нинова щяла да е председател на парламента и нямало смисъл вече.

Е, не стана точно така. Промяната, въпреки апокалиптичните прогнози, продължи.

Председател на парламента е Никола Минчев от ПП. Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Първите думи на новия председател са показателни: „Да възстановим духа на взаимно разбирателство и нов модел на качествена политика. Ще работя българският парламент да е място за свободни и градивни дебати и дискусии”.

Реклама

Думите „дебат“ и „дискусия“ бяха изгубили значението си през последните 12 години. При управлението на ГЕРБ парламента беше превърнат в кафене, където се пишеха нови конституции и се раздаваха плажове на концесия. Ясно е, че поцинкованите кофи от женски и мъжки род са вече в миналото.

Млад и образован човек, издигнат и подкрепен от други млади и образовани хора, е Председател на парламента. Всеки десети в Народното събрание е около или под 30 годишна възраст.

Промяната, казваха, е невъзможна. Реалността обаче показва друго. Новият председател на прламента е Никола Минчев – млад юрист, който иска парламента отново да се превърне в място за дебати и дискусии, за да не се налага на младите хора да напускат България.

Това е промяната. Промяната продължава. Продължава, въпреки слуховете и манипулациите, защото така решиха българските граждани. 

Автор: Емил Соколов, Фейсбук

1 Коментар
  1. КОЛАРОВА казва

    вица на деня – ПКП ПРЕДЛАГАЛА ПОМОЩ НА СТОЯЩИЯ НА ГАЛАКТИКИ ОТ НЕЯ ОБРАЗОВАН И ИНТЕЛИГЕНТЕН г-н МИНЧЕВ ,КАК МА ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА КУТКО КАК – ТОЗИ КАРТОФИ НЕ КОПА,МИСИР НЕ РОНИ,ВИЕ СТЕ ОТ ДВА РАЗЛИЧНИ СВЯТА И ДВА РАЗЛИЧНИ ВЕКА ХОДИ ПЕШ И СИ БЕРИ СРАМА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.