След позора на вота: Ключови фигури бягат от Слави, ИТН се разцепи

0 6 623

След позора на изборите на 14 ноември две ключови фигури напускат партията на Слави Трифонов.

Филип Станев и Ивайло Вълчев ще се оттеглят от ръководството на „Има такъв народ“. Двамата бяха сред учредителите на формацията. Вълчев е заместник-председател заедно с Тошко Йорданов, а Станев е в изпълнителната комисия, в която влизат още петима сценаристи и главният секретар Виктория Василева, научи Narod.bg.

Станев и Вълчев изненадаха дори и съпартийците си преди две седмици. Тогава ЦИК обяви окончателно избраните за народни представители.

Двамата сценаристи писмено се отказаха от местата си в 47-ото Народно събрание. Нито един от тях не обясни защо двамата са имали разговор със Слави Трифонов, който им позволил да се оттеглят от парламента, от който бяха част за два кратки мандата, пише „Галерия”.

Филип Станев и Ивайло Вълчев ще напуснат и партийните си постове до Нова година. Не се знае дали ще останат редови членове на „Има такъв народ“. Иво Сиромахов например никога не стана член на партията и не се кандидатира за народен представител.

Реклама

Ходът с отказа на дългогодишните сценаристи на Слави от парламента не е случаен за никого от екипа на Трифонов. За никого не е тайна, че сценаристите са се разделили на два лагера и има напрежение между тях – Тошко Йорданов, който коли и беси в „Има такъв народ“, за което е упълномощен от председателя Слави Трифонов, и младата надежда на партията и телевизията на Дългия Станислав Балабанов.

Той е и пръв заместник на ментора си в публицистичното предаване „Студио Хъ“.  В другия лагер са отказалите се от местата си парламента Филип Станев, Ивайло Вълчев, Драгомир Петров, Ивайло Стоянов и Александър Вълчев.

Трима бяха депутати в 45-ото Народно събрание, но за последните два предсрочни вота дори не бяха сред кандидатите. Така от двата лагера в партията на Слави само хората около Тошко Йорданов ще останат в политиката.

За това, че нещо се случва във формацията на Трифонов след позорния срив на последните избори, говори и фактът, че от сайта на „Има такъв народ“ е свалена секцията „Ръководство“. До преди две-три седмици тя беше достъпна. Иначе хората се призовават да станат членове и да даряват средства, но без да могат да прочетат кой е председател, заместник и член на изпълнителната комисия.

Предполага се, че секцията с ръководството ще стане достъпна отново, когато сценаристите в противниковия на Тошко Йорданов лагер напуснат. В екипа на Трифонов отдавна се говори, че най-верните му хора не могат да се оправят помежду си.

Йорданов и Балабанов си правели предаването без останалите, които пък си имали собствено, но помагат и на Иво Сиромахов, който е титулярен водещ на „Вечерното шоу на Слави Трифонов“.  След на някогашния неразделим отбор в телевизията сега се разделят и тези в политиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.