НОВАТОРСКО: Жената на Таки рекламира България на ЕКСПО в Дубай

0 9 646

Жената на Христофорос Аманатидис–Таки – манекенката Боряна Шехтова, и сестра й Анна рекламират България на Световното изложение ЕКСПО в Дубай.

Анна Шехтова е презентирана като фотограф и наскоро е представила своя изложба в павилиона със снимки на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Фотографиите са били подредени насред най-популярното ни златно съкровище – Панагюрското, съобщиха за TravelNews представители на туристическия бизнес, посетили българския павилион.

На една от снимките е Боряна, която е представена с бащиното име Стефанова „като модел и талантлив интериорен дизайнер, работи и създава нейните красиви проекти, вдъхновени от безкрайните възможности в Дубай“, където живее със мъжа си – страховития подземен бос Таки.

Боряна Стефанова Шехтова е представена като интериорен дизайнер

На този етап не става ясно кой е разрешил поставянето на изложбата на Анна Шехтова в българския павилион на ЕКСПО Дубай, който по принцип е празен и неприветлив в сравнение с тези на останалите страни.

От Министерството на икономиката, което е организатор на представянето на България, обявиха, че не е искано позволение от тяхна страна. Министър Даниела Везиева ще назначи проверка по случая, допълниха от ведомството.

Изпълнител на участието е консорциумът ДЗЗД „БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020“, който е избран по време на управлението на ГЕРБ от бившия министър на икономиката Емил Караниколов.

От месец има нов управител на консорциума – Галина Райчева. „Изложбата на Анна Шехтова с известни българи в ОАЕ е направена по молба на българския посланик в арабската страна Богдан Коларов. Ние нямаме отношение към това събитие“, заяви Райчева.

Ставало въпрос за частно събитие с гости и пиано. Изложбата не е включена в официалната програма на българския павилион, коментира Райчева. Външно министерство и посланик Коларов засега запазват мълчание какво е наложило организирането на събитието, кои гости са били поканени и присъствали и кой е платил за него.

Реклама

Боряна Стефанова Шехтова е жена на подземния бос Христофорос Аманатидис, известен с прякора Таки, от когото има и дете. Таки е търсен от българските власти и Интерпол за разпространение на нартотици, като се смята, че се укрива в Дубай, където се премести и роди самата Боряна Шехтова.

Другата сестра Анна Шехтова живее също в Дубай със строителния предприемач Георги Василев, който е съдружник в известната компания „Джи пи груп”, обвързвана в медиите с бившия генерален директор на „Лукойл България“ и един от големите хотелиери у нас Валентин Златев.

Българското участие е разочароващо

Българското участие на ЕКСПО Дубай е разочароващо и съпътстващо само със скандали още от откриването на световното изложение на 1 октомври 2021 г., което е шест месеца и ще продължи до края на март 2022 г.

Още преди откриването репликите на Панагюрското златно съкровище и предмети от Варненския некропол бяха задържани на митницата в Дубай. Последва нулев интерес към българския павилион, който е оформен по доста непривлекателен начин – с мокет на пода и обикновени стъклени витрини.

Изпълнителят на участието ДЗЗД „БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020“ е съставен от фирмите „Проджект Мениджмънт Адвайзори“, АРКА-Л.Т.Д., Д.о.Ф., „Сиела Норма“ и „Инфинити Травел“.

Срещу 6,7 млн. лв. те организират българското представяне в Дубай. Не е ясно какъв опит в организирането на изложения има „Сиела Норма“ АД, която доставя и машините за изборите.

Нейният управител Иван Тодоров – Сиелата е съдружник и в туроператора „Инфинити травел“, показва справка в Търговския регистър и е сред любимите бизнесмени на Бойко Борисов.

Фирмата „Арка“ от 20 години са „абонирани“ да правят щандовете на България на туристическите изложения в чужбина.

ЕКСПО Дубай се провежда под наслова „Обединявайки умовете и създавайки бъдещето”. В него участват над 190 държави и проектите им във футуристичния изложбен комплекс създават усещане за цял един град в южните покрайнини на Дубай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.