ГНУС: Пияният Портних насилвал сервитьорки в Израел покрай сделката за 85 000 000 лв., става ли обвиняем?

2 6 416

КПКОНПИ разследва Иван Портних за електробусите във Варна, за което Narod.bg вече писа. Поръчката за 85 милиона лева е спечелена от израелска фирма и… кандидат-депутат от ВМРО.

Именно корупционната сделка е причината кметът на Варна от ГЕРБ и един от най-доверените на Бойко в далаверите да посети Израел през 2018 г.

Гербопитекът стана за резил по цял свят с публикациите на израелските медии

По време на командировката гербопитекът стана за резил, като пиян-залян налитал на сервитьорките камериерките в хотела в гр. Хайфа. Озверелият от алкохола кмет на Варна дръпнал една от келнерките, хванал я за врата и я натиснал към чатала си, искайки да му прави френска любов.

Полицаите в Хайфа обаче не са се трогнали от „специалния статут“ на самозабравилия се варненски кмет и набързо секнали мераците му.

Попитан за излагацията от Сашо Диков, менторът му в кражбите Бойко Борисов каза, че не знае какво се е случило.

СДЕЛКАТА

Консорциумът „Еко Транспорт Варна” е избран неправомерно за доставката на 60 електрически автобуса за Варна. В съобщение на КПКОНПИ от днес се казва, има данни за опорочаване на обществената поръчка, като преписката е пратена в прокуратурата.

Реклама

Според източник на БРРД подозренията за фаворитизъм падат конкретно върху кмета на Варна Иван Портних. Проверка на БРРД показа, че фирмите зад този консорциум са израелската China Motors Ltd. и българската “Еко Бранд”, зад която стои кандидат-депутат на ВМРО, пише bird.bg.

Покупката на автобусите и зарядните станции е с европейски пари по ОПОС за проект  Екологично чист транспорт за Варна. Цената е 85 378 649.00 лв., като 85.00% се финансират от ЕС

В регистъра за обществени поръчки не се открива поръчката по нейния уникален номер 01389-2020-0004, но следа от нея е останала.

Изпълнителят Консорциум „Еко транспорт Варна“ пък липсва в регистъра на  Булстат, но информация за него се открива в преписка на Комисията за защита на конкуренцията. Според нея той е регистриран в гр. София, район „Витоша“, ул. „Родопски извор“ № 60, ап. Офис 1Б. Споразумението за създаване на консорциума е подписано на 14.08.2020 г. между „Еко Бранд“ ЕООД, с ЕИК 204186604 и „Чайна моторс“ ЛТД с рег. № 514292697. По преписката Консорциумът се представлява от адв. Пантелей Семерджиев. (извадка от АКТ-1025-28.10.2021 на КЗК стр. 18)

Единствената фирма на име Чайна моторс ЛТД с рег. № 514292697 е CHINA MOTORS LTD регистрирана в Израел. Israel

БРРД изпрати въпроси до фирмата през нейния интернет сайт но до приключването на статията отговор не се получи. Производител на автобусите е китайската компания Zhongtong Bus Holding Co.

Еко Бранд ЕООД, с ЕИК 204186604 от 27.12.2019 г. e еднолична собственост на Ина Маринова Радославова, а управител е Георги Иванов Александров.

Ина Маринова Радославова е била кандидат депутат на ВМРО за изборите през април 2021 г.

Според представянето ѝ в „24 часа” Ина Радославова е завършила Нов български университет със специалност бизнес администрация. Ръководи международен бизнес в сферата на здравеопазването, разработва и управлява екологични и био продукти.

2 Коментара
  1. БАЦО казва

    Мамин той ,във Варна нищо не можеш да направиш без одобрение от бащата на жена му ,ако „дядо “ каже добре -ТИ СИ ,Я КАКВО СЕЛИЩЕ НА БОГОИЗБРАНИТЕ СИ СПРЕТНАХА НА ВАРНЕНСКИЯ КАНАЛ И ТАМ БЕЗ ДОБРО ОТ „ДЯДО“ НИЩО НЕ СТАВА

  2. стари манджи казва

    Абе не се излагайте… изсмукайте и дайте нещо за Нинова…. там ви е силата…. тръпнем да изшляпате нещо ново и забележително!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.