Врътка на ГЕРБ: „Морският сарай” в „Росенец” се оказа бъдещ „квартал на богатите“, земята върви по 20 лв./кв. м

0 4 330

Поредна врътка на хунтата ГЕРБ-ДПС! Парк „Росенец”, в който се извисява „морският сарай” на Ахмед Доган, се оказа бъдещ квартал на богатите. Общинският съвет на Бургас вчера реши да вкара в програмата си за продажба 60 имота от местната вилна зона.

Всеки от тях е голям към декар, а продажната цена е около 20 лв. на кв. м. Предложението бе внесено от кмета от ГЕРБ Димитър Николов. Така годишната програма за продажба бе актуализирана в самия край на годината.

Парцелите от вилна зона „Росенец“ са предназначени за вилно застрояване. Мотивът на общинската администрация е, че от сделки с тях ще бъде попълнен общинския бюджет.

Отдавна били планирани за продажба, а и чрез тях новото строителство щяло да се изнесе извън самия град. Ниската цена край морето бе обяснена с липсата на комуникации, а и факта, че всъщност тя е начална, имотите ще се продават след търг.

Реклама

„Регулационен план има, но това на терен е една поляна. Техническа инфраструктура няма никаква. Нито една тръба. Няма ток. Няма канал. Не е обслужено.

Трудно се стига, особено във влажните месеци”, коментира преди дни пред БНР Живко Димитров, директор по собствеността в общината.

Реално обаче в близост имотите тръгват от 20 евро нагоре. Общинските (все още) терени са удобни за окрупняване, въобще – твърде изгодни с разположението и цената за всеки купувач, който прояви интерес.

Местността се очертава като престижен „квартал на богатите”, след като там, известно е, отмаря Ахмед Доган.

Решението срещна и несъгласие. „Черен петък на имоти в община Бургас. И те не са единствените”, коментира съветничката от „Демократична България” Даниела Божинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.