УДАР! 1 млн. глоба за фирма на милиардерите на ГЕРБ братя Домусчиеви заради „изненадата“ с първия сняг

3 6 683

„С всеки сняг хвърляме във въздуха една детска градина”, обича да казва заминаващият си кмет на София Йорданка Фандъкова за цените на почистването на София през зимата. Звучи немероятно, но заради поредната изненада с първия сняг и непочистената столица тя наказва с максимално възможната санкция – неплащане на пълната сума за концесията, почистващата фирма на братя Кирил и Георги Домусчиеви и „Титан“.

Кметът не пожела да коментира конкретната стойност на наказанието. Ако една детска градина в София струва към 2 млн. лева, а Домусчиев чисти половината град, значи глобата може да достига и милион, пресмятат специалистите, пише 19 мин.

Фирмата на официалния милиардер Киро Домусчиев и бившите собственици на ЦСКА по думите на кмета е с последно предупреждение за отнемане на концесията. Вече са й наложени 2 от възможните 3 санкции преди прекратяване на договора, поради неизпълнение на ангажименти за инвестиции в нова техника.

Реклама

Друга фирма от кръга на Домучсчиеви дължеше 60 000 000 лева на държавата за неизпълнени вложения по приватизацията на БМФ, заедно с неплатени данъци и осигуровки на същото дружество.

Апропо, в пиарския материал на американския Форбс за братята предприемачи, в който състоянието на всдеки от тях се оценява на 2,1 млрд.долара, именно параходният бизнес е споменат като единия от двата възлови за тях. За боклука не става дума, макар той да осигурява стотици милиони лева приходи за сметосъбирачите.

Освен в София, титаните чистят също морската столица Варна и още много от големите градове в страната. Забележете, навсякъде при кметове от ГЕРБ.

3 Коментара
 1. многознайко казва

  Ще имраздухате…..перчемите с този милион.И аз да съм на държавната софра и аз ще го платя.По важното е д се намери нов Цацаров и най вече Гешефф да ги позатвори и да им прибере имането.Даже може да почне от навия дворец над Бистрица,за който се изсече 45 декара гора и се стигне до новостроящата се сграда на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ.
  Не -не завиждам ,само питам-откъде са мангизите?Бих ги попитал след 6 месеца „луксозен“престой на Майор Векилски в София,даже и не на Г.М.Димитров,щото там си е направо лукс.
  Бъдете сигурни,че по тази рецепта всички айдуци ще по/върнат заграбеното.

 2. !!! казва

  Бълха ги уапала с някакъв си милион.

 3. майната казва

  Трябва реципрочност при глобите.Ако доходите са стотици милиони то трябва глобите да са десетки милиони. При несъразмерност се получава за нищо правене трупане на милиарди !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.