Силен коментар: Борисов трябва да остане само един лош спомен

2 5 488

Бойко Борисов трябва да остане само като един лош спомен, коментира известен политолог, видя Narod.bg.

„Борисов трябва да бъде максимално избутан от българската история. Той трябва да остане като един лош спомен, като едно гадно прекарано междучасие, като една пауза в развитието ни, където сме пребивавали в аварийната лента на магистралата“ каза пред БНР социалният антрополог и политолог проф. Васил Гарнизов.

„Само това може да гарантира правенето на правителство. Забравят ли Борисов, ще забравим и за правителство“, каза Гарнизов по повод започването на разговорите за разпределението на местата в евентуалния нов редовен кабинет.

Narod.bg припомня, че преговорите на експертно ниво приключиха, като бяха обсъдени политиките в 18 различни сфери.  От бъдещите партньори „Продължаваме Промяната“, „Има такъв народ“, БСП и “Демократична България“ трябва да договорят  конкретни имена в новия Министерски съвет.

В края на консултациите Кирил Петков заяви, че очаква до Коледа да има редовен кабинет.

Реклама

Според Гарнизов в момента има дух на коалиционност и той не се определя само от резултатите от последните избори – това са резултатите и от трите парламентарни избора. Мнозинството за промяната се е запазило като брой гласове, само че вътре са се преразпределили водещите актьори на промяната.

„В момента Кирил Петков и Асен Василев са наградени с повече доверие от останалите и са личностно по-подходящи за такава обществена терапия. За една седмица имаме пълна смяна на доминиращото политическо говорене“, посочи Гарнизов и допълни, че имаме опит за пълна публичност и пълно разголване – „всички партии пред телевизора на живо си разказват програмите.“

Той бе категоричен, че предаването на живо трябва да бъде прекратено още от днес. „През седмицата изобилстваха твърде много предложения за разходи и много малко предложения за приходи“, каза още Васил Гарнизов, който определи преговорите на живо като „нова кръгла маса“. Сега обаче тази кръгла маса трябва да се затвори и „в края на всеки ден да ни брифират по кое са постигнали съгласие и по кое не“.

Според него имената на бъдещите министри не бива да се коментират публично. „Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, вие ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология.“

Гарнизов смята, че ако лидерите на партиите от коалицията не влязат в правителството, ще имаме продължение на духа на ерата „Борисов“ или на „Тройната коалиция“, където всичко важно се решаваше зад кулисите“.

„Правителството и президентът трябва да си разменят заложници. Защото това правителство не можеше да стане без президента Радев. За да не се случи разривът, който се получи между Филип Димитров и д-р Желев, трябва да си разменят заложници, ако искате дипломати – хора, които държат отворени канали и брифират непрекъснато едната и другата институция“, категоричен бе той.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    НЕ! НЕ!! НЕ, той трябва да бъде СЪДЕН, преди да остане СПОМЕН!!!

  2. Futurehealth казва

    стволови клетки https://www.future-health.bg/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.