Д-р Мирослав Ненков: Борисов си правеше PR с трупове – грозно и долно, срам и позор, той уби доверието във ваксините

1 5 121

Бойко Борисов използваше коронавируса, за да си прави PR с трупове, това е грозно и долно, срам и позор. Горчивите думи за простотията на бившия премиер отправи бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в необичайно смело за 24 часа интервю.

Попитан каква трябва да бъде кампанията за ваксинация, анестезиологът казва: Честна. Не трябва ваксината да се товари с очаквания, че епидемията ще изчезне. Няма. Тя ще предпази хората от тежко протичане на болестта. Една кампания в този крайно токсичен фон ще бъде много трудна.

Новото правителство искат да правят щаб, доколкото разбрах. Това е другото нещо, което уби доверието. Създадоха един щаб, който, добър лош, строг или не, хвана здравно юздите.

Реклама

После обаче по някаква причина бившият премиер Бойко Борисов създаде алтернативен щаб. Това е личната му отговорност в убиването на доверието. Много политика се натовари в темата. Същият Борисов използваше бройката на починалите в предизборната си кампания. Грозно и долно, срам и позор е това, ясен е д-р Ненков.

На въпроса какво мисли за мерките в момента и дали се спазват мерките, бившият здравен министър е ясен:

Не се спазват, защото никой не ги контролира. Зеленият сертификат не е лошо решение. Но това е като закона за пътищата, който сега всички плюят по повод с изгорелия автобус.

Законът не е лош, двайсетте лева на полицая са проблем. 10- те лв. на входа на мола, които даваш на охраната, са проблем. Фалшивият сертификат, за който колегите ми, които го издават, получават не знам колко, е голям проблем.

Този контрол не е трудно да бъде осъществен, ако имат желание управляващите. И този, който взема десетте лева, да знае, че никога повече няма да работи нищо друго, освен да копае градинки.

1 Коментар
  1. петко пройнов казва

    Доктор М.НЕНКОВ е ПИЧ. А генералът от маркучни войски е пълен боклук!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.