Бойко е нацупен, че никой не го иска в бъдещия кабинет (Борисов злобее, че отровната ГЕРБ е натикана в ъгъла)

4 5 259

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е нацупен, че неговата мафиотска партия няма да участва в бъдещо правителство. „Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС. Аз съм много учуден да разбера как по-приемлив стана световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев“, заяви Борисов по време на конференция на младежката организация на партията в Арбанаси.

„Румен Овчаров или Масларова, или Наско Атанасов са по-приемливите?!“, продължи той. Бившият премиер изтъкна, че ще се отнесе най-добронамерено към желанието да се състави правителство, но уточни, че, ако гражданите желаеха политиките на БСП, ИТН или „Демократична България“, щяха да ги поставят първи на изборите.

„Както аз, така и вие се обиждате, като каже някой, че ГЕРБ не трябва да участва в управлението, пък три избора подред – на единия бием, на втория наравно, а на третия под 3% разлика при този натиск. Това са българи, които са гласували за нас“, категоричен е Борисов.

Той обеща, че партията му ще подкрепи в парламента всички предложения, които направят партиите на промяната, но в същото време намекна, че ГЕРБ ще се впусне в популизъм. „Ние оценяваме какво е казал българският народ и ще им подкрепим всички предложения.

Реклама

Едните понеже предложиха 10 минимални работни заплати за дете, другите 20, ние считаме, че трябва да са 24 – не за година и 8 месеца, а за 2 г. Предполагам и другите партии, защото е за хората, за бизнеса, ще ги гласуват. И тогава дефицитът обаче ще им скочи много нагоре. Ще трябва голям заем, за да задължат същите деца, на които уж са им направили безплатни детски градини“, обясни Борисов своя план на подкрепа.

По неговите думи обаче ГЕРБ ще настоява Народното събрание да приеме мораторуим върху тегленето на дълг. „Трябва да мислят какво ще предложат в бюджета, след като не искат да разговарят с нас. Щяхме много разумни неща с нашите преговорни екипи да им кажем“, заяви бившият премиер.

Той се подигра и на преговарящите партии, които симпатизанти на ГЕРБ наричат коалиция „Мол“, защото преговорите с водят в зала в столичен мол. „Парадоксът е, че аз съм ги открил моловете в София.

Едно-две поколения израснаха в моловете“, коментира Борисов и заключи, че „амбициите на младостта са хубаво нещо, но влязат ли в зала, ще се сблъскат със собствените си предложения“. „Когато създадохме ГЕРБ, някои от вас не са били родени, а други са ходели прави под масата, аз бях обграден само с млади хора“, спомни си той създаването на партията през 2006 г. От което излезе, че сред публиката на Борисов е имало и непълнолетни младежи.

4 Коментара
 1. Осман казва

  Гербер ли е – на майка му в путката и после да го смуче

 2. Гичка казва

  АМИ стига ни занимавате с Баце… дайте нещо за Нинова, там ви е силата… с кого ще се сродява, кого ще предава….

 3. !!! казва

  Бацето ви и най-умните работи да предложи, след като седемнадесет години всеки ден му слушах глупостите и самохвалебствията, няма кой да му обърне внимание.

 4. Наблюдател казва

  Прост екземпляр е Борисов! А освен това е и крадец. Никой и никога толкова много не е грабил от българския народ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.