Можело, Цацаров! Кмет-убиец от ГЕРБ налял държавни пари във фирми на сина си (КПКОНПИ маха Ешреф Реджеб)

2 5 389

Можело, а?! КПКОНПИ на Сотир Цацаров ненадейно се разработи след падането на Бойко и установи конфликт на интереси за кмета на община Никола Козлево от ГЕРБ Ешреф Реджеб (мандати 2015-2019 г. и 2019–2023 г.), който е на власт вече два мандата, въпреки че е лежал в затвора за убийство, разкри Narod.bg.

Според сигнал, изпратен от изпълнителната власт, гербопитекът-убиец е изразходвал пари от бюджета по сключени договори за доставка на храни за детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб.

Отделно от това се твърди, че са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб „Ботеф”, откровена гавра с паметта на националната светиня Христо Ботев, в чийто Управителен съвет фигурира и синът на кмета – Кемал Ешреф.

Неграмотният Кемал Ешреф се гаври с Христо Ботев

От  КПКОНПИ са установили, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“.

От 2016 г. до настоящия момент член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета.

Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43 170 лв.

Отделно от това, Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода м.08.2018 г. – м.08.2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител.

Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

На Ешреф Реджеб е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв.

Реклама

В полза на държавата се отнемат заплатите му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието.

Общата им стойност е 88 864, 91 лв.

Реджеб ще бъде освободен от длъжността кмет на Община Никола Козлево.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни.

Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК.

Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За лицето, посочено по-горе – Ешреф Реджеб, приетото решение на КПКОНПИ не е влязло в сила.

Преди време в медиите се прокрадна информация , че Ешреф е бил съден в Турция за извършено в съучастие убийство през 1995 година. Лежал е в място за лишаване от свобода в турската държава, а през 1999 година е бил амнистиран.

През 1995 година при спречкване в заведение в кв. Гюнешли в Истанбул, община Багжилар, Република Турция, в съучастие между Ешреф Ешрефоглу Вели и Нури Кьосеоглу е било извършено убийството с ловна пушка на един човек и тежко е бил ранен друг.

В документацията, която е извадена от кориците на делото под номер 290 от 1997 година по описа на Районен съд – Бакъркьой, става ясно, че осъденото лице Ешреф Ешрефоглу Вели е роден на 26.10.1955 година. На абсолютно същата дата е роден и Ешреф Реджеб Вели.

Неговата фирма е „Ешрефоглу“ ЕООД, а скандалното преобразуване на бивш супермаркет в Шумен в николакозлевския „мол“ „Ешрефоглу“ бе обект на журналистическо разследване на Васил Иванов, излъчено по Нова.

2 Коментара
  1. Тинчето казва

    Браво, адмирации , крайно време беше !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.