ОСТАВКАТА кога? Гешев прекратил 3 досъдебни срещу кмета от ГЕРБ Иван Тотев за кражби от зоопарка, гробищата и рейсовете на Пловдив

1 3 294

Оставката на Иван Гешев закъсня с една година, през което време главният прокурор на хунтата свърши достатъчно услуги на престъпната партия ГЕРБ. Изплуваха данни, че Гешев е прекратил 3 досъдебни производства срещу един от най-крадливите кметове на ГЕРБ – пловдивския Иван Тотев, видя Narod.bg.

„В папките, освен дневния ред за заседанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства по отношение на Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив“. Това алармира правосъдният служебен министър Иван Демерджиев преди днешния Пленум на Висшия съдебен съвет.

„На 22 март 2021 година четирима прокурори от Специализираната прокуратура едновременно решават да прекратят две досъдебни производства.

Реклама

За мен това е странно. На 20 април се прекратява още едно. Така, на практика Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС. Третирайки тази информация на база на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, спомняте си, той беше подал защита по отношение искането на проф. Стоилов за отстраняването му, там, в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“.

В нея е описано, че той е нов център на политическата власт и моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази му функция”, обясни министърът на правосъдието.

Досъдебните производства са от най-различно естество, каза още той преди Пленума на ВСС.

„Те започват по различно време, но приключват по едно и също. Едното е за зоопарка, другото е за отклоняване на средства за почистване за гробищни паркове, а третото касае градски транспорт. Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев“, заяви Демерджиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.