„За да има мир – кабинетът ваш! Президентът – наш! В противен случай – война!” Какви ги надробиха тулупите на ГЕРБ Ал Йор и агент „Николай”

2 3 750

„За да има мир – кабинетът ваш! Президентът – наш! В противен случай – война! Да си знаете отсега!“ С това послание, напомнящо за Остап Бендер („Идеите наши, парите – ваши“), в съботата преди балотажа евродепутатът от ГЕРБ – СДС Александър Йорданов за пореден път почерпи зевзеците във фейсбук със сюжет.

И макар бившият номенклатурчик от СДС, бивш председател на Народното събрание, бивш посланик на България в Македония и т.н. да свали поста си скоропостижно, фейсбук споменът го застигна скоропостижно.

И курпулентният политик бързо се появи с автомат и в партизански аутфит в колажи, които предупреждаваха мандрите за опасността, напомняйки за обирите на мандри от партизани преди 9 септември 1944 г.

След парламентарния вот на 14 ноември евродепутатът разви във вестник „24 часа“ апокалиптичен сценарий „Превратът е осъществен“, според който загубата на ГЕРБ е равносилна на дестабилизация, суспендирана конституция, европейска делегитимност, че и морална катастрофа. В изброените от него катаклизми липсваха само земетресения и потъването на „Титаник“.

След втория тур на президентския вот Йорданов пак предупреди за „червената окупация“ с руски привкус: „Ако днес беше 10.09.1944 г., разстрелите вече щяха да са започнали. Но днес все още е 22 ноември 2021. И все пак: едно наум!“. Очевидно робувайки на мантрата, че ГЕРБ ни пазят от комунистите.

Реклама

По същото време другият виден представител на ГЕРБ – СДС и на прехода Георги Марков (известен и като агент „Николай“ на ДС) предупреждаваше публиката за „майдана“, който Сорос е организирал в България с „двойна американска победа в България – парламентарна и президентска“.

„Слушайте ме при Волгин в сряда на обяд – каква я мислехме, каква стана и що се докарахме дотук“, написа Марков също във фейсбук. В посоченото време и място – ефира на БНР, „Петьо“, както Марков наричаше водещия, може би искаше, но нямаше желание, да се намеси в монолога на „Жоро“, вероятно изправен пред дилемата руска или американска е победата на Радев и „Кирчо“.

В „24 часа“ пък неизвестен автор на свой ред предупреди Румев Радев, че „ако покаже, че се е научил и да балансира… ще продължи да е най-силният в идните 5 години“.

Защото ДПС сега е третата сила в новия парламент и „заедно с депутатите на Борисов имат лостовете да го изправят пред сериозни изпитания и на вътрешния, и на геополитическия терен“.

Такива работи, другари!

Коментарът е публикуван в „Капитал”, заглавието е на Narod.b g

2 Коментара
  1. Осман казва

    Този плужек,рано или късно ще дойде във Варна ,мноооо,ама мнооооо ще го уважим две манафчета от Максуда и те много навити да го уважат

  2. Федката казва

    Шашко още в 11 клас лапаше иначе комбали,много смотано пишлеме беше

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.