Мая Манолова сяда в стола на Сотир Цацаров

4 10 592

Бившият омбудсман и съпредседател на пропадналата партия „Изправи се, бг! Ние идваме“ Мая Манолова най-вероятно ще бъде новият шеф на КПКОНПИ на мястото на Сотир Цацаров.

Така блондинката, която даде пример за промяна, като боядиса за кратко косата си кестенява, ще бъде възмездена от Кирил Петков, когото мощно подкрепяше по време на кампанията и търсеше пътища за общи действия с новия силен политик

Още в навечерието на парламентарните избори Мая и Кирил си пуснаха снимка, на която се усмихват оптимистично, а Манолова се оплака, че в последните дни преди парламентарния вот, натискът върху нейната формация и „Продължаваме промяната“ се засилва, защото е станало ясно, че те не се продават, не се предават, не се страхуват и затова е важно да влязат в парламента.

За съжаление на Мая точно Кирил и Асен изсмукаха голяма част от гласовете на формацията й, която остана извън Народното събрание. Източници на вестник „Галерия“ твърдят, че Петков и Василев ще предложат на своята съратничка да оглави антикорупционния орган.

Реклама

В първата си публична изява след спечелването на изборите Кирил Петков и обяви, че задача номер едно за едно за тях ще бъде в бързата смяна на главния прокурор Иван Гешев и на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Това означава, че рокадата е една от най-важните за хърватите и тя ще бъде сред задължителните червени линии, които ще бъдат прокарани при преговорите с коалиционните партньори.

Призивите за смяна на Гешев звучат от години и тъкмо те се чуваха най-мощно по време на протестите през 2020 година. Настояването за смяната на шефа на антикорупционния орган Сотир Цацаров обаче е ново, още повече, че Цацаров и Гешев не са в перфектни отношения. Това искане обаче напълно съвпада с желанията на един от крупните бизнесмени Иво Прокопиев. Медийният издател и Цацаров отдавна са в открит конфликт. 

Председателят на КПКОНТИ коментира преди година оправдателна присъда на медийния издател и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за приватизация на 30% от EVN през 2020 година, като заяви, че с лозунга „Свобода на словото“ често се злоупотребява, а той се превръща в щит заедно със създаването на мрежа от неправителствени организации, когато имуществото и бизнесът на подобни лица биват засегнати.

Цацаров увери тогава, че нито стотинка от имуществото на „Икономедия“, кто издава „Капитал“ и „Дневник“ не са предмет на каквито и да било действия от страна нКПКОНПИ и отсече, че твърденията, че се посяга на издателската дейност на Прокопиев, са лъжа.

Публична тайна е пък, че Киро Петков е близък с Иво Прокопиев и преди години публикува анализи в неговите вестници като експерт по икономика.

4 Коментара
 1. Дърта курва казва

  Къв стол на Цацаров, бе, кви 5 лева?! Пускайте я тази дърта, пропаднала курва Мая Общата на Околовръстното, където й е мястото!!!

 2. ИСТИНАТА казва

  ЗАЩО???? ВСИЧКИ ВИДЯХА, че НАРОДА НЕ я ИСКА!!! КОЙ, КОЙ, КОЙ ПРЕДЛОЖИ „Другарят“ Пеевски, сега ТЯ ли ще го РАЗСЛЕДВА?!?!?! Българиооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

 3. ИСТИНАТА казва

  Защо???? ВСИЧКИ ВИДЯХА, НАРОДА НЕ я ИСКА!!! КОЙ, КОЙ, КОЙ ПРЕДЛОЖИ „Другарят“ Пеевски, сега ТЯ ще г РАЗСЛЕДВА ли?!?!?! Българиоооооооооо ооооо!!! НАРОДЕ????

 4. Васко Кабаиванов казва

  На някои злобни, безпросветни и продажни дебили да обясня, ако изобщо биха могли да проумеят, че общата кауза за спасението на България от мутренско-фашизоидната мафия изискава кой ще свърши най-добре мръсната работа по изринването на Авгиевите обори, а не кой кой е бил в миналото, защото всеизвестен е израза, че и по слънцето могат да се намерят петна, а един политик от недалечното минало на една бързо просперираща страна бе казал, че не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки, анадъмо…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.