Мафията отвръща на удара: Гешев проверява Бойко Рашков! МВР министърът: „Не ме интересува”

1 3 159

Мафията, която загуби два поредни избора и вече тотално е аут от върха на управлението, все още е жива – подчинената на Иван Гешев Софийска градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, научи Narod.bg.

Искането е отправено в началото на седмицата. Какви са предметът на производството и неговият характер (досъдебно производство или предварителна проверка) не е все още известно. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, както и данъчни престъпления, пише „Дневник”.

Бойко Рашков, който изнесе на гърба си битката с престъпната групировка ГЕРБ, заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова се измъкна, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума. Тя насочи към пресцентъра на градска прокуратура, откъдето поискаха да им бъдат пратени писменни въпроси.

Реклама

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии.

Реакции имаше и от мафията ГЕРБ – нейни депутати питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти.

Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на „Продължаваме промяната“, заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена.

Няма официална информация дали има такъв сигнал.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Гешев не разбра ли, че вече не е никакъв?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.