НЕЧУВАНА ТРАГЕДИЯ: Майка с близнаци на ръце изгоряла пред вратата на автобуса-факла (ОБНОВЕНА)

0 3 814

Нечувана трагедия – пред средната врата на автобуса-факла има изгоряла жена с две деца на ръце, вероятно близначета.

В момента криминалистите проверяват за допълнително гориво – бензин, защото дизелът трудно експлодира, а автобусът е бил дизелов.

45 души изгоряха живи в автобус на АМ“Струма“ към 2 ч. тази сутрин, по данни до момента сред жертвите има 17 деца – 12 непълнолетни и 5 малолетни. Пътниците са македонци, главно млади хора от Скопие, които се връщали от екскурзия до Истанбул.

Преди мястото на катастрофата е намерено парче гума. Вероятно се е спукала, шофьорът не е овладял рейсът, който е блъснал в мантинелата.

Възможно е водачът да е загинал при удара, затова не е могъл да отвори вратите и много хора са изгорели живи. Оцелелите седем са счупили прозорец и са излезли през него, те са настанени в „Пирогов”, сред тях е 17-годишно момиче.

Страшна трагедия се случи. За съжаление с много жертви. Благодаря на българските власти за бързата реакция, на премиера Янев, че информира премиера Заев. Искам да благодаря и на шефа на болница „Пирогов“. Това заяви здравният министър на Северна Македония Венко Филипче, който е част от правителствената делегация от западната ни съседка.

Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години, допълни той.

Реклама

„Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило.

Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е огромна, съболезнования към семействата на загиналите“, каза Зоран Заев пред журналисти.

„Да, някои от тези, които са били на задните седалки, са успели да счупят прозорците и да излязат. Някои от роднините им вече са в България. Благодарни сме на всички. Сутринта в 3 часа получих информация от Стефан Янев. Знам всичко какво се случва. Директно от премиера Янев се информираме“, каза Заев.

„Професионалните служби очакваме да кажат за причините за инцидента. Всички са граждани на Северна Македония, един е от Сърбия. Били са в Истанбул на екскурзия. Има и един човек с белгийско гражданство“, обясни още Заев.

„Беса транс” е фирмата, която често прави превози Скопие – София – Истанбул. Не знам повече, само как се казва фирмата“, потвърди информацията на Narod.bg премиерът на Северна Македония.

„Не може аз да знам дали автобусът е бил с превишена скорост“, добави Зоран Заев в отговор на журналистически въпрос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.