Медиите в Скопие: Македония повита в черно! Бог да даде сили на семействата на 45-те жертви (НОВИ ДАННИ за УЖАСА)

0 3 275

Македония е повита в черно. Така медиите в Скопие описват трагедията, сполетяла техни съграждани тази нощ, видя Narod.bg.

Зловеща катастрофа на автобус край село Боснек разтърси цяла Европа. 45 екскурзианти, пътуващи от Истанбул към столицата на Северна Македония, изгоряха като факли в катастрофиралия рейс на ограбената още при строежа от ГЕРБ магистрала „Струма”.

Не успели да излязат заради заключените врати на автобуса, чийто водач е сред първите починали. Изгорели на купчини до вратите му, сред въглените са телата на майка с близнаци на ръце.

Страшна гледка, невиждан кошмар.. Бог да даде сили на семействата им, сред загиналите има и 12 деца, пишат потресените медиите в западната ни съседка.

Две са водещите версии към този момент за тежката катастрофа край Боснек, при която автобус с регистрация Северна Македония се запали и изгоря. 45 са загиналите по информация към този момент, сред тях 12 деца, както и шофьорът на автобуса.

Седем са спасени и откарани в „Пирогов”. На мястото на инцидента тази сутрин бяха премиерът Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков и директорът на Националната следствена служба и зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

Катастрофата се разследва от Национална следствена служба. Разследващите работят по две основни версии – човешка грешка и възникнала внезапно техническа неизправност, съобщи Борислав Сарафов.

Реклама

Той подчерта, че катастрофата край Боснек е непозната по своите мащаби човешка трагедия. Картината е ужасяваща, хората са били скупчени, на въглен са, каза вътрешният министър Бойко Рашков.

Това, което е известно към момента е, че четири автобуси са тръгнали на организирана екскурзия към Турция. Те са влезли у нас на 18 ноември. На връщане, снощи са преминали границата на Капитан Андреево.

Самоличността на загиналите ще бъде установявана с ДНК анализ.

Трагедията с автобуса на автомагистрала „Струма“ не е първата точно в този участък.

„Имаме данни, че в района на отбивката около село Боснек има множество тежки инциденти. Миналата година там стана верижна катастрофа с участие на автобус, за щастие без жертви.

Но има и смъртни случаи на този участък. В продължение на няколко месеца ние алармираме българското правителство, че предстои „второ Своге“. Дефицитите на пътната безопасност в цялата транспортна система са страшно много“, заяви пред БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той коментира, че властите не са си взели поука от трагедията край Своге.

„По всяка вероятност в случая има човешка грешка в комбинация с техническа неизправност. Дори да катастрофира автобусът, той не би трябвало да се запали“, добави експертът по пътна безопасност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.