САЩ забрани „лекарството” на Кирил Домусчиев срещу коронавирус („Хора сме, не крави”, пишат US медиите)

3 7 219

Съдилища в Тексас и Флорида отхвърлиха иск срещу болница, която трябвало да бъде задължена да лекува пациент с прочулото се и у нас лекарство ивермектин, което дори влезе в априлската предизборна кампания на ГЕРБ директно от завода на „Хювефарма“, собственост на Кирил Домусчиев.

Това даде повод на близкия до президента Джо Байдън авторитетен вестник „Вашингтон пост” да припомни историята на лекарството и несполучливите опити да бъде одобрено като лек срещу коронавирус, макар да е предназначено за добитък.

Медикаментът вече беше отхвърлен категорично от американските здравни власти, независимо, че Киро Гела, макар шеф на „българските работодатели и индустриалци”, дори премести там основните си фирми.

Което не попречи да присъства в доклада за корупцията в България на Държавния департамент дни преди изборите на 4 април т.г.

Реклама

Администрацията по храните и лекарствата FDA, която е санитарната инспекция на САЩ, отказа одобрение на ивермектина за лечение на коронавирус, въпреки фейк-кампанията във фейсбук и натиска на „някои десни кръгове”, както формулира вестникът, собствен на мултимилиардера Джеф Безос.

Медията, за която бе създаден филмът с красноречивото заглавие Вестникът, напомня едновременно шеговитото и много сериозно обръщение от август в нарочен туит против Ивермектина, което беше официално пуснато от FDA и гласи: „Не си кон. Не си крава. Сериозно е. Спри”.

Кирил Пламенов

3 Коментара
  1. многознайко казва

    Така се строи дворец в Бистрица-с така спечелени мангизи.А и напредва/разабирай-набъбва.
    Ако мине-добитък сте!Плащайте като такива,а печалбата-в двореца.
    И тоя издуха.

  2. Стиви казва

    На този сайт – c19ivermectin.com – са събрани всичките до момента 66 научни изследвания за ивермектин. Ползата при прилагане в ранен етап е 67%, както всеки може да се увери. „Database of all ivermectin COVID-19 studies. 130 studies, 84 peer reviewed, 66 with results comparing treatment and control groups.“ А на този сайт – ivmstatus.com – са страните, в които се прилага ивермектин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.