МЪСТ в Narod.bg: Турция блокира на границата 400 автомобила с българи, правили изборите (говори ОЧЕВИДЕЦ + СНИМКИ)

0 5 448

„Турция държи блокирани на границата между 300 и 400 автомобила с българи, наредили сме се в колони, но никой не ни обслужва, митничарите са се изпокрили, тук е някакъв ад”.

Това съобщи преди минути ексклузивно пред Narod.bg участник в изборна комисия в една от 126-те секции в Турция, който заедно със стотици други нашенци е принуден да дреме на браздата на ГКПП „Капитан Андреево”. Няма основателна причина за тапата, просто митничарите са се изпокрили и не работят, чуди се нашенецът.

Според него това е форма на отмъщение заради акцията на МВР срещу контрабандата, която съвпадна с деня за размисъл. При операцията бяха открити тонове незаконна стока плюс цял тир с цигари без бандерол.

Реклама

„Първите са пристигнали през нощта веднага след победата на Румен Радев, почти всички автомобили в огромната колона са български, съвсем малко са турските, разкри още очевидецът пред Narod.bg.

Преди обед мина служител и на английски пита хората във всяка кола колко дни са били в Турция, каква е била целта на посещението и колко пари са похарчили. Но КГПП-то остава затворено, бесен е информаторът на Narod.bg. С необичания проблем ще бъзе запознато нашето външно министерство, категоричен е свидетелят на гаврата.

Докато подмолно Турция прави спънки пред участниците в изборния процес на нейна територия, официалната позиция на южната съседка е доста по-различна.

По-рано днес външният министър Мевлют Чавушоглу отправи поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изрази надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас. Турската страна изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България на двустранно и многостранно ниво.

Предложено бе двамата министри да проведат двустранни срещи на предстоящите международни форуми на равнище министри на външните работи по линия  на ОССЕ и НАТО.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.