Новина: Мика Зайкова остава вярна на Слави

0 4 675

Мика Зайкова остана извън Народното събрание на третите за тази година избори. След като откри предишните два парламента, 79-годишната синдикалистка и експерт по социална политика този път ще гледа по телевизията у дома заседанията на депутатите.

Пред „Уикенд” колоритната дама обаче заяви, че изобщо не съжалява. „Явно не бях добра орисница на двата предишни парламента”, шегува се тя. Сега работата на 47-ото Народно събрание ще открие Хасан Адемов от ДПС, който е най-възрастния избран депутат.

„Така е решил суверена – да не вляза този път в парламента. Изобщо не съжалявам, аз съм все пак пенсионер. Явно хората останаха недоволни, че „Има такъв народ” не успя да състави правителство, падна имиджа на партията.

Аз говорих много пъти с колегите от ИТН, предупредих ги какво ще стане, но не ме чуха. И резултата е този, който е”, заяви Зайкова.

Реклама

Тя обаче няма никакво намерение да влиза в други партии. От известно време се говори, че бившата синдикалистка е много близка до „Продължаваме промяната”.

„Често се чуваме с Кирил Петков, той ми звъни постоянно, даже в деня на изборите си пожелахме успех. И той, и Асен Василев са страхотни момчета и съм много обнадеждена, че ще съставят правителство.

Но аз член на тяхната група няма да ставам. Не съм предател.

Макар да не съм член на ИТН, Слави Трифонов ме е поканил в политиката и ще остана вярна на неговата партия. Малко късничко ми е да си сменям боята”, заяви през смях Зайкова. И заяви, че силно се надява и ИТН, и ДСБ, и БСП да подкрепят правителство, предложено от „Продължаваме промяната”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.