Удар на Narod.bg: МВР разследва схема за милиони на Герджиков тип магистрала „Хемус” (100% авансово плащане на фирми на ГЕРБ в три ВУЗ-а + ДОКУМЕНТИ)

1 3 687

Дебатът в БНТ, на който президентът Румен Радев безапелационно разнищи несъстоятелната кандидатура на ГЕРБ Анастас Герджиков, извади наяве поредната престъпна схема на шайката около Бойко Борисов, разкри ексклузивно Narod.bg.

България стана свидетел на репликата на ректора на СУ по врене на диспута, че „МВР проверява Софийския университет по заповед на Румен Радев”.

Освен предизборна манипулация с цел извличане на дивиденти, думите на Герджиков разкриха неговият стремеж да се застрахова срещу мръсотията, която тепърва ще изплува в три български университета, управлявани от професори на върхушката ГЕРБ – Софийският, Техническият и Университетът за национално и световно стопанство, разкри източник на Narod.bg от МВР.

Новината е, че следователите са в дирите на грандиозен грабеж с „инхаус” поръчки за ремонти на стойност 70 МИЛИОНА ЛЕВА, окрадени по схемата с АМ „Хемус”. Става дума за „спешни” ремонти във вузовете, платени 100% авансово, хвърли бомбата информаторът на Narod.bg.

Причина за акцията са финансирани с бюджетни средства ремонти на общежития. С две постановления през 2020 г. и 2021 г. последното редовно правителство е дало първо 68 млн., а след това – още 10 млн. лева на държавните ВУЗ с база за настаняване на студенти с цел подобряване на битовата общодостъпна и социална среда.

Финансовите нарушения са станали възможни с подписите на ректорите, които така са станали директни съучастници в грабежа заедно с фирмите на ГЕРБ, които са избрани.

Реклама

Документи разкриват схемата на престъплението и каква е ролята на образователния министър на ГЕРБ Красимир Вълчев, който „препоръчва” ремонтите да бъдат платени 100% авансово, вижте:

С писмо №0409-127/11.09.2020 Министерството на образованието, управлявано тогова от Красимир Вълчев от ГЕРБ, пише до ректора на УНСС проф. Димитър Димитров, че е одобрен списък на общежитията, в които да се изпълнят мерки за енергийна ефективност, ремонт и обзавеждане в размер до 10 687 555 лева с ДДС, както следва:

 – за бл. 55, вх. В – до 3 697 280 лв.

– за бл. 55, вх. Г – до 3 697 290 лв.

– за бл. 61, вх. А – до 3 292 995 лв.

Крадливата схема тип „Хемус” е заложена в последния абзац на заповедта:

С цел използване на осигурения финансов ресурс през настоящата бюджетна година Ви препоръчвам при подготовката на документацията за възлагане на обществени поръчки да заложите възможност за АВАНСОВО ПЛАЩАНЕ ДО 100% от стойността на договора, срещу представяне на обезпечение.

Документът носи печата на МОН и подписа на министъра на образованието Красимир Вълчев, което го прави поредният готов обвиняем от редиците на престъпната шайка.

1 Коментар
  1. Милена Любенова казва

    Авторът правилно е забелязан измънканото от Герджиков. Докато траеше дебатът той непрекасното хвърляши такива неконкретизирани обвинения към Радев.Струва ми се,че ако водещата,която се държа много коректно и професионално, му беше оставила ефирно време би обвинил опонента си ,че е човекът ,който подготвя Трета Световна война или ядрено нападение на българите. Страшно елементарно поведение .Погледнете му постановката на тялото – вечно приведена леко напред като че ли се кланя угоднически някому.Проследете движението на ръцете му когато говори.Изважда ги над нивото на пюпютъра и моментално ги дръпва настрани и ги скрива леко към гърба си.Това издава страхливеца,който винаги и във всичко иска да чистичък .Един нов Пилат Понтийски .А какво ще кажат специалистите по езика на тялото в постоянното поставяне на дясната ръка на сърцето съпроводено с лек поклон към опонента? И това ми мекотело ще защитава интересите на България?! Няма как да стане. Той не е наясно защо се е кандидатирал за Президент ,освен може би за славата. Вярно е,че и Радев беше „бос в политиката“,когато го избирахме,но до него беше Илияна Йотова ,човек с богат политически опит,журналист с практика,с обработен изказ и поведение.А при Герджиков какво се е присламчило? „Мъж ли е,жена или хермафродит“,както е написал Ботев в един от политическите си фейлетони,които нещото едва ли е чело. Изрусено или с оригинален цвят на косата няма значение. Все си е блондинка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.