Бойко Рашков съсипа ГЕРБ: Милионите за купуване на гласове миришат на асфалт и марихуана (РАЗКРИТИЯ)

0 2 925

Дали миришат на асфалт, на марихуана, това са пари с престъпен произход. Така МВР министърът Бойко Рашков съсипа ГЕРБ с нови разкрития за купуването на гласове от шайката на Бойко Борисов, предаде репортер на Narod.bg.

Явлението купуване на гласове е много разпространено, в някои региони, в които няма нито един избирател от даден етнос, се появява мандат, припомни Рашков в интервю пред „Дарик”.

Схемата вече е да се плащат след изборите с изборната разписка като касова бележка. Това явление отразява едно – че политически лидери искат да влязат в парламента с цената на престъпления, отсече вътрешният министър.

Това е политическа корупция ,която води автора ѝ към парламента, забележете, в качеството му на народен представител, след като си е платил.

А корупцията е явление, което се осъжда в целия свят, срещу което цивилизованите страни водят битка. Ние тук не водим битка срещу корупцията в предизборния период, говорим за нея, когато вече сме в парламента.

Рекордьорите в тази дейност, не съм казвал, че само те купуват, са на първо място ГЕРБ, после ДПС. Но съобщихме и други партии – прокуратурата дори поиска снемането на минутите на лицето, което беше в листите.

Не крием другите, ако вършат такава дейност, ясен бе Рашков и обеща, че до ден-два МВР ще оформи статистически данните и ще изнесе публично информацията.

Ниската избирателна активност накара някои политици да поставят знак на равенство между репресия и престъпления. Едва ли не МВР трябва да си затваря очите пред техните безобразия, това няма да стане, докато аз съм министър на вътрешните работи, категоричен е Бойко Рашков.

Ние ще се борим срещу престъпността независимо дали идва от обичайния криминогенен фактор, или от политическите среди. И Конституцията, и законите не правят разлика между политик и крадец.

ГЕРБ пищят, че сте фиксиран върху тях и ги репресирате, оппита водещата. Те нямат никакъв аргумент, който биха противопоставили пред очевадните факти. Аз се явявам на пресконференции не в лично качество, а заедно с цялото ръководство на МВР, имаше случаи и с регионалния министър Комитова, с шефа на ДАНС и хора от Финансовото министерство.

Чух обвинения, че МВР министърът 6 месеца изнася само лъжи, това го твърдят предимно от ГЕРБ, разочарован съм обаче, че го чух снощи и от кандидат им Герджиков. Очевидно ректорът служи с опорки на ГЕРБ, докато твърди, че не е ангажиран с никаква партия, това просто не е истина, подчерта Рашков

Ние илюстрираме престъпленията с клипове и снимки. Това, което изнасяме на пресконференциите, не е трудът на министъра или на главния секретар, а на служителите на ГДНП и ГДБОП, особено със злоупотребите с народни пари и покрай грабежа „Хемус”. Да твърдиш, че това са лъжи, означава, че Герджиков не признава труда на стотиците служители на МВР, които упорито работят по разкриването на тази мащабна престъпност с магистрала „Хемус”, учуди се вътрешният министър.

По темата с проверките в СУ той обясни, че се рови дали е злоупотребено в пари с ремонтите на общежития в три университета. Не мога да зам какво работят 49 000 човека в МВР, затова тая сутрин се запознах с проверката. Тя е предприета заради две постановления на ГЕРБ за отделени 78 милиона лева за ремонти на общежития, превеждането е съпътствано с писмо от МОН с указание ректорите да сключват договори за 100% превеждане парите!

Това напомня авансовите плащания на лотовоте на „Хемус”. Поради тази причина за проверката – идентичен почерк, модус операнди, в усвояването на парите.

Реклама

Бившия  премиер не го познавам, виждал съм го два-три пъти – като беше станал секретар на МВР и после в служебна насока. Лично към него нямам никакво отношение, въпросът е защо съществуват данни, че той е създал механизъм за разходване на милиарди на българските граждани без контрол и по механизми, които позволяват да се отклоняват стотици милиони в неизвестна посока, отправи ново кроше Бойко Рашков.

Много публикации описват как граждани от Лом и Мездра са изтеглили десетки милиони от парите за аутобана. Въпросът е защо Бойко Борисов като премиер към онзи момент не се е погрижил парите да не изчезнат в неизвестна посока. Не може като в първобитното общество да се строим без никакви норми. Сега предстои отново да се чертае трасето на „Хемус”, ГЕРБ  са работили хаотично.

По повод новината, че Борисов го съди, Рашков обясни: Ако е завел, изглежда пачките евро в чекмеджетата може да са свършили, иска да направи пари от мен, това няма да стане. Нека да отидем на дело, когато му дойде времето, вметна Рашков.

По темата за балотажа МВ министърът призна, че е учуден от публикациите в турската преса, че в една секция са гласували по 1500 човека. Това възможно ли е? Покрай тези данни изникват и други въпроси – как така някои от гласувалите се затрудняват писмено и говорим в българския, а за една минута се справят и с езика, и с гласуването?

Как изборите у нас изборите са с по-ниска активност за ДПС, а в Турция 99,99% активност. Дори при БКП не бяха постигани такива рекорди. Изведнъж в съседна Турция са гласували на места и повече от 100%, това ни кара да се замисляме за реда, по който се случват изборите там.

Може след свалянето на ромската активност с купения вот ДПС да са активирали активността зад граница, предположи водещият на предаването по „Дарик”.

Рашко отново засегна и проверката в трите университета:

Проверката в СУ е по сигнал и е извършена преди първия тур, преди Герджиков стане вторият участник в балотажа.

Няма нищо общо от проверката с изборите, нека Герджиков, ако стане президент, да забрани на органите на МВР да работят, това е една от малкото институции, които работят денонощно.

Попитан дали е ясно колко пари за купуване на глаосове, Бойко Рашков обясни:

Общата сума 1 милион лева в различна валута и злато, това е твърде малко, но не можем да разкрием цялата – това е корупционно престъпление, прилича на подкупа, но тук наказателна отговорност носи само предложилият парите да промени волята на избирателя.

Тези с парите са в сенките. Има шанс да стигнем до поръчителите при един наказателен процес за разкриване на цялата престъпна дейност. Партийците, които се занимават с нея, имат посредници и са много предпазливи, някои от тях дори бягат в чужбина за вота.

Така правят и бизнесмените с обръчите, които след като осигурят парите за купуване на вота, бягат зад граница, за да не бъдат осветлени. Има и пари от субсидиите на партиите. Сериозни, отговорни политици биха могли да помогнат за изкореняването на тези корупционни явления, за да се изчисти политиката от такива търговци на гласове.

Дали ще съм пак министър, зависи от много фактори, поканата е важно от кого произтича, аз искам да работя без внушения отстрани. Видя се, че независим МВР министър, може да се свършат много полезни неща, затова и хората ни аплодират, завърши участието си Бойко Рашков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.