ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ и ДПС купуваха гласове! Започват наказателни мерки за грабежа „Хемус” (МВР шефът Бойко Рашков ИЗВЪНРЕДНО)

1 2 135

Репресия за ГЕРБ и ДПС е това, че МВР си върши работата, като разкрива и доказва престъпления против политическите права на гражданите, констатира вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференция, по време на която МВР се отчете за полицейската акция по противодействие на купуването и продаването на гласове.

Образувани са 122 досъдебни производства, като рекордьорите са ГЕРБ и ДПС, които непрекъснато поставят този знак за равенство между борбата с престъпността и репресията, коренно различни понятия, но удобни. Но вече едва ли някой им вярва“, коментира Бойко Рашков.

МВР шефът попита, за да се разходват подобни огромни финансови средства, партиите у нас откъде се сдобиват с тези финансови средства.

„От магистралите ли ги имат? От обръчите на фирми ли ги имат? Дали не са държали в бедност големи групи хора, за да могат да ги ползват за свои цели за жълти стотинки, унизявайки тяхното достойнство, само и само да попаднат в пленарната зала. МВР няма да спре да разследва и тази престъпност, която аз наричам „изборна“, закани се Рашков.

Реклама

Най-вероятно ще се предприемат наказателно-правни мерки по източването на пари за магистрала „Хемус“, каза още министърът.

„Тези пари са теглени на каса и са пренасяни от банката навън в каквото може“. Рашков потвърди, че клошар е изтеглил 16 млн. от парите за автомагистралата.

„Аз очаквам да се появят много такива клошари по това разследване. Много се надявам да не умират често от COVID, разбирате ли ме?“, намекна той за доброзорна смърт на пешките от най-ниските нива.

Важното е не как са ги пренасяли тези средства в чували, а това, че огромна част от бюджета на страната е заминал в неизвестна посока, коментира вътрешният министър.

1 Коментар
  1. майната казва

    Поради това че Бюджетът с години е огрбван от ГЕРБ и ДПС , не зная дали трябва лустрация ? А може би кастрация ? И двете партии ореваха орталъка за КОНСТИТУЦИЯТА, мисля че трябва да се приложи към тях ! Съд за престъпления срещу Републиката, наложително е !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.