ИЗНЕНАДА: Сотир Цацаров обърна палачинката! КПКОНПИ подгони кмета на ГЕРБ Иван Портних за 85 млн. лв. корупция при доставка на рейсове

2 10 102

Четири дни след окончателното сриване на ГЕРБ от властта креатурата на хунтата Сотир Цацаров изненадващо и очевадно рязко обърна палачинката, установи със задоволство Narod.bg.

Новината лъсна от иначе скучното официално съобщение, че служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ влязоха в Община Варна, управлявана от гербопитека Иван Портних, след постъпил сигнал относно мътна процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него.

Реклама

Поръчката от 2021 г. е на стойност 85 000 000 лв., които са отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 40  електрически автобуси тип „соло“; – 20 електрически автобуса тип „съчленен“; – 60 бавно зарядни станции, които да бъдат монтирани в депото на оператора „Градски транспорт” ЕАД, находящо се на ул.“Тролейна“ №48, Северна промишлена зона, Варна; – 2 бр. бързо зарядни станции, които ще бъдат монтирани на обръщач Владиславово и обръщач Почивка.

Компрометираната поръчка е възложена от шефа на градския транспорт Злати Златев. Тя е спечелена от консорциум „Джи Ди Ей“.

Сигналът, по който КПКОНПИ на Цацаров работи, касае данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на консорциум „Джи Ди Ей“ и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Консорциум Джи Ди Ей се състои от фирмите „Авто Инженеринг Холдинг Груп“  ЕООД и Сямън Голдън Драган Бус ЛТД със седалище в Китай.

2 Коментара
  1. Затвор за тиквата казва

    Скоро ще обърнат и палачинката и срещу простака диктатор и турски и руски агент с прякор тиквата. Този подъл предател трябва да лежи доживот, защото за жалост няма смъртни присъди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.