В държавата на ГЕРБ: Бедняк изтегли в чували 18 млн. от АМ „Хемус” и… умря от Covid (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

4 4 823

Беднякът Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ „Хемус” от „Асет банк” на Младен Михалев – Маджо. За колосалния грабеж по времето на ГЕРБ съобщи първо Narod.bg, след което темата бе подета и от bird.bg.

Според новата информация „милионерът” Митриков, водещ живот на клошар, изтеглил парите в чували, след което… умрял от Covid.

За услугите му били обещани 20 000 лв., които той не получил, установи ново разследване на БРРД и Зов Нюз. Софиянецът и ММА боец Георги Стефанов Шкендов пък „дръпнал” над 11 милиона от нашиете пари за аутобана от името на други две фирми.

В първата част на разследването станаха ясни две политически свързани лица, които са теглили огромни суми кеш от парите за АМ “Хемус”. Това са Тома Георгиев Янков от Мездра, шеф на младежката структура на ДПС и Данаил Найденов Георгиев от Лом – водач на листа на ПП “Евророма” в дунавския град.

Те са имали пълномощни да оперират със сметките на две фирми, регистрирани на малоимотни лица и получили 25 милиона от общо 56 милиона лева преведени като аванс на “Водно строителство – Благоевград” АД от държавната “Автомагистрали” ЕАД.

 За да се прикрият следите парите са минали през буферно дружество – “Бул Строй Груп ИГ”, което е било собственост на Методи Бачев, вече покойния шеф на строителната фирма “Агромах”.

В схемата са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. Освен вече известните “Про Билдинг Груп” ООД и “Левента 90”, в източването на милионите участват фирмите Виндор Монтана ЕООД, Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД.

Прави впечатление, че едни и същи адвокати са обслужвали вписванията за трите фирми в Търговския регистър. Потърсени за коментар те ни разясниха, че получават комплекти с документи за вписване от свой клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София.

Реклама

Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната фирма, но тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на фирмите – фантоми. “Не им искаме лични карти” – заяви тя.

Фирмата “Виндор Монтана” е с история и е регистрирана в Пловдив, но през 2020 г. е прехвърлена на Нина Евгениева Тодоринова от Костинброд. Нина Тодоринова не отговори на нашето запитване за коментар през Facebook.

Пълномощник на “Виндор Монтана” е Красимир Митриков, който по адрес е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Той е изтеглил внушителната сума от 18 618 077 лв. и ги е предал на неизвестния засега човек, в който са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк. Репортер на Зов Нюз го потърси на адреса му, където има само стара, негодна за живот съборетина.

От съсед на Митриков научихме, че той е живял изключително бедно и е починал тази година от Ковид. Преди това обаче се похвалил на комшиите, че очаквал да му платят 20 000 лв.

Къщата на Митриков в с. Златия

Другите две фирми Билдинг Конти Строй ЕООД и Рич Билдинг Строй ЕООД, които са създадени от Ярослав Стаматов Илиев от с. Казичене, като “Билдинг Конти” е прехвърлена на 22.07.2021 на Тихомир Миланов Игнатов от с. Охрид, област Монтана. Не успяхме да открием координати за връзка с тях. Екипът ни посети адреса на Тихомир Игнатов в с. Охрид, но къщата му там е видимо необитаема.

Пълномощникът на двете фирми, който е изтеглил общо 11 242 408 лв. на каса се казва Георги Стефанов Шкендов. Той е потомък на известния през 80-те играч на хазарт Стефан Шкендов. За Шкендов – баща се твърди, че бил един от най-богатите комарджии в София и играел в компанията на Иво Карамански, Васил Божков – Черепа, и други лица със звучни прякори. Заради незаконния по това време хазарт всички те били наблюдавани от Държавна сигурност.

Георги Шкендов. Снимка – профил във Фейсбук

Шкендов – син се изявява като ММА – боец и има на негово име няколко фирми, които имат скромни обороти. Репортер на БРРД опита да се свърже с него най-напред чрез неговата майка, която работи в Агенция Митници. Тя каза, че Георги Шкендов не ползва телефон и ще предаде за обаждането, а той ако пожелае ще ни потърси. Потърсихме го неуспешно и на адрес в София.

Сестрата на Шкендов – Ирена се изявява и като общественик. Тя е съосновател на Евразийския институт за геополитика и икономика “Св. Киприян”, известен с прокремълските инициативи на председателя му Пламен Милетков.

През 2020 г. Ирена Шкендова е кандидатствала за позиция на младши експерт по сигурността на информацията в Министерството на отбраната, но няма данни дали е била назначена там.

4 Коментара
 1. Пешо казва

  ПИТАНЕ: Г-н Рашков, на починалият човек от ГРИПА/Бог да го прости! /, ИЗТЕГЛИЛ МИЛИОНИТЕ, НАПРАВЕНА ли е АУТОПСИЯ, и ако НЕ, ЗАЩО?! Ще бъде ли НАПРАВЕНА ТАКАВА?

 2. Kasketa казва

  ГЕШЕВ ТРЯБВА ДА НАРЕДИ ЕСКХУМАЦИЯ И АУТОПСИЯ.
  НО КАКТО ВИНАГИ ЗА ДРУЖКИ НА ГЕРБ ТЯ СПИ И МЪЛЧИ.
  ЖУРНАЛИСТИТЕ ПО БЪРЗО СТИГАТ ДО ОТКРИТИЯТА ,КОЙ ТЕГЛИЛ И Т.Н.
  ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА АРЕСТУВАНИ И СЪДЕНИ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА И КОМФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО НО И ЦАЦАРОВ СПИ.

 3. Питанка казва

  КоВид и ваксините и лекарствата за него могат ли да бъдат използвани като смъртоносно биологично оръжие?! Нещо от типа на руския „Новичок“, само че разрешено и узаконено?! Щото нещо много съмнително се споминаха след ваксиниране много независми и стойностни публични фигури, които не се подчиняваха на мутро-милиционерската БКП-олигархия – напр. Георги Коритаров!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.