Narod.bg разкри: „Желаем турчин да бъде президент на България” (вижте как Анкара иска да диктува политиката у нас) ЧАСТ ПЪРВА

1 4 085

Турция открито поиска да участва в избора на президент на България след договорката на Бойко Борисов с Реджеп Ердоган 200 000 изселници да подкрепят ГЕРБ на балотажа, което е национално предателство!

Проверка на Narod.bg в информационните агенции на южната съседка откри ужасяващи публикации, които са повод за най-остри дипломатически меки от МВнР.

 „Новините” касаят първия тур на президентския вот, когато Турция регистрира рекордните над 90 000 за трудно говорещия български език Мустафа Карадайъ.

Сега същата риторика се използва и за балотажа в неделя, само че вече в подкрепа на гербавия кандидат Анастас Герджиков. Мислете!

Пример1:

На 9 ноември, само пет дни преди изборите 2 в 1, на сайта на държавната Турска радио и телевизия (TRT) се появява следната „новина”:

„На 14 ноември в България народът избира президент и нов парламент. Тези избори са с голямо значение и за турците. Отправят се призиви за масово участие на турците в изборите, на които за пръв път има кандидат-президент турчин”.

В текста се посочва още:

„Преди 37 години в българия турското малцинство е обект на асимилационна политика на държавното управление, принудено е да „побългари” имената си, забранено му е да говори турски език помежду си. През 1989 г. хиляди турци са принудени да емигрират. ДПС очаква голяма подкрепа. През 1990 г. България се демократизира и турското и мюсюлманско малцинство основа Движението за права и свободи.”

Пример 2:

Публикация на държавната Анадолска агенция от 12.11.2021 г. на турски език под заглавие „Балканските дружества работят за висока избирателна активност на изборите в България”.

Реклама

В текста се цитира интервю с генералния председател на Дружеството за култура и съпричастност на българските изселници (Бал Гьоч) Вели Йозтюрк, според когото:

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/balkan-dernekleri-bulgaristan-secimlerine-katilimin-yuksek-olmasi-icin-calisiyor/2418793

„На изборите имаме кандидат турчин, Мустафа Карадайъ. Искаме нашите хора да спомогнат за засилване на нашата представителност в София, като припознаят слогана „Един глас е един глас”, отидат до урните и подкрепят Мустафа Карадайъ.

Желаем турчин да бъде президент на България!”

Пример 3:

Публикация на Анадолската агенция от 10.11.2021 г. на турски език под заглавие „Призив към живеещите в Турция български турци да гласуват на изборите в България”.

В интервю за агенцията зам. генералният председател на Конфедерацията на балканските румелийски турци Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Зюрфеттин Хаджъоглу призовава:

„Искаме българските граждани, живеещи в Турция, да отидат до секциите и да отправят силен глас от прародината Турция към техните бащини земи. Гражданите, които искат да пътуват до България, за да гласуват, но нямат ваксинационен сертификат, ще могат да си направят безплатен PCR тест в държавните болници (т.е., с бюджет, осигурен от президента Реджеп Ердоган, б.ред.), а при преминаването на границата ще им бъдат осигурени необходимите облекчения.

С отиването до урните българските турци, живеещи в Турция, още веднъж трябва да покажат, че не са забравили бащината си земя.

Скъпи съграждани, вие бяхте насила принудени да напуснете България, бащината си земя, и да емигрирате в Турция. Не оставайте несъпричастни към живота на един милион български турци и мюсюлмани, които живеят там.

Гласовете, които упражните тук, са подкрепа за братята ви там.

Ако отидете и упражните гласа си в България, гласът ви там ще е много по-ценен от гласа ви тук. Защото там можете да дадете класа си за конкретен кандидат-турчин, който смятате, че ще ви представлява най-добре. Воля ви да упражните гласа си и да вземете правата и бъдещето си в ръце”.

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ на пропагандата, чиято крайна цел е България да получи президент от мафията

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.