Изплува ново разкритие: Герджиков избран за ректор с помощ от ДПС, какво е общото между Анастас, секретарката Цвети и 2 млн. лв., дадени на куха фирма?

4 6 898

Нова мръсотия описва малко познати нюанси от биографията на кандидата на хунтата ГЕРБ-ДПС на балотажа за президент Анастас Герджиков, дочу Narod.bg.

Оказа се, че избраникът на мафията, който ще получи мощна подкрепа от Турция в неделя, е избран за ректор със сирната подкрепа на проф. Любомир Спасов, бившия шеф на Правителствена болница и изключително близък до…ДПС.

За капак името на Герджиков се замеси в пръскането на 2 милиона лева, с които студентската телевизия „Алма Матер” трябваше да стане ковачница за читави журналисти.

Скандал вече 3 години стои като черно петно в биографията на ректора на Софийския университет – кандидат-президентът на ГЕРБ Анастас Герджиков, запътил се към „Дондуков” 2 с помощ от Турция, пише и „Фрогнюз”.

Случаят е от академичните среди и касае студентската телевизия „Алма Матер” и, естествено, много пари. Криминалната история ясно показва, че Герджиков не само е част от задкулисието, но дори го е вкарал и през парадния вход в СУ.

Интересът на проф. Герджиков и съветниците му към Факултета по журналистика и масова комуникация и студентската медия се появява внезапно, след като в резултат на къртовски труд на студенти и преподаватели са спечелени проекти за 2 милиона лева.

Швейцарски инвеститор помага да се изгради студио за 600 хил. Печелят се 1.18 млн. по европейски проект.

Изведнъж се оказва, че студентската телевизия трябва да бъде дадена на външен продуцент. Тогава за директор е назначен актьорът Башар Рахал.

Появява се и секретарката Цвети Банчева. Избухва скандалът с “Шефе, сметанката” и рекламният клип, с който става ясно, че студентската телевизия на първия университет в България набира с кастинг студенти (с къси поли като тази на Цвети от клипа), които търсят популярност.

Реклама

Сиреч, телевизията на журналистическия факултет се бе запътила да бълва квази знаменитости, а не способни журналисти.

Да не забравяме, че става дума за много пари. А покрай скандалния клип с „Шефе, сметанката” се забрави кой е външният продуцент, с който е сключен договор за 10 милиона за срок от 5 години.

Фирмата, с която проф. Анастас Герджиков подписва договора без становище на академичната общност, е учредена само няколко месеца по-рано с 10 хил. лева капитал, без производствени мощности.

Става дума за куха фирма. Няколко месеца преди това самият академичен съвет не подкрепя проекта за договора с неизвестен към онзи момент външен продуцент. От там насетне договорът е замразен, студиото – недостъпно за студентите. А казусът потъва. Вече трета година студентите не създават своя продукция.

Но някъде измежду всички тези събития асистентката му Цветелина Бенчева с късата пола от скандалния рекламен клип стана изпълняващ длъжността директор на студентската телевизия. Тя заема поста, въпреки че не отговаря на нужните критерии – 5 г. трудов стаж в медия и квалификационна степен “Доктор”.

Едно от най-пресните й решения бе да закрие последните три творчески длъжности и то без знанието на Катедра “Радио и телевизия” във журналистическия факултет.

Става дума за професионалисти с опит и качества – режисура на монтажа – Зина Начева, гл. ас д-р Петър Айолов преподавател по сценично майсторство и монтаж във Факултета по журналистика и масова комуникация, д-р Десислава Сотирова, редактор в ТВ Алма матер и хоноруван преподавател във факултета.

Коментира се, че връзката на Герджиков с цялата схема не минава просто през договора, а и през Цветелина Бенчева. Тя е близка до ректора на Алма Матер.

Освен това с Герджиков е избран начело на най-големия български университет с любезното съдействие на проф. Любомир Спасов, директор на Правителствената болница и човек с близки връзки в ДПС. Спасов бе сменен покрай схемите в болница „Лозенец”.

Президентският дебат между президента Румен Радев и пионката на шайката е в четвъртък. Дано някой попита Герджиков защо изведнъж са се появили апетитите към студентската телевизия, защо и как е подписан този договор, къде са парите и каква е ролята на Цветелина Бенчева и Башар Рахал в унищожаването на телевизията.

4 Коментара
 1. !!! казва

  С тия джуки „кокошо дупе“ има много педалски вид.

 2. ДО ПЪРВИЯ казва

  аз мисля че устенцито му казва “ млади стрелци ,елате и ще ви омекна пищовите“
  един ЧЕХЛЬО и една ПКП СТИГАТ

 3. |Y| казва

  Защо се чудите?! Читакът е от Кърджали и нищо помашко-турско не му е чуждо! А въздухарът-льотчик е българеещ се полу-циганин – също като Замфир Яшар – Тато (с БКП-псевдоним Тодор Жовков – Янко)!

 4. Професор Герджиков казва

  Лапам корави курове

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.