Стотици рейсове с избиратели на ДПС атакуват от Турция (СНИМКА)

2 2 541

Стотици рейсове с български изселници атакуват от Турция изборите у нас, предаде очевидец пред Narod.bg, който изпрати и снимка от ГКПП „Капитан Андреево”, направена снощи в 22,10 ч. Автобусите, платени от ДПС, започнаха да влизат у нас още от снощи. Началната им точка е от поне десетина големи града в южната съседка.

Схемата е отиграна през годините – хиляди български турци ще гласуват у нас, а после се връщат в новата си родина и застават за втори път пред урните, някои ще упражнят правото си на глас дори повече от два пъти, обясни информаторът на Narod.bg.

Сериозна мобилизация за вота се наблюдава сред българските изселници в Турция, признаха и казионните медии. Секциите за гласуване са 124, на фона на 112 през юли и на едва 35 през април.

Чорлу е турският град с най-голяма концентрация на български граждани. 30 000 от 250 000 население. Липсата на COVID мерки в Турция с изключение на задължителните маски, изборите „2 в 1“ и големият брой секции, са фактори, които предполагат по-висока активност на изборите тази неделя, обясни bTV.

Очаква се по-висока избирателна активност за вота на 14 ноември в Турция

Всички големи издания в Турция също пишат за нашите избори и призовават двойните граждани да гласуват. Очаква се да има и изборен туризъм.

Зейнеб Кемал е родена в Хасково, но живее в Чорлу от 25 години. Споделя, че усеща голяма мобилизация за гласуване в неделя. Някои ще гласуват тук, други ще пътуват до България, което виждаме и от снимката на ГКПП „Капитан Андреево”, направена снощи в 22,10 ч.

Реклама

„Там искам да гласувам, в Хасково съм в неделя. Ще  има и автобуси, които са безплатни има и с лични коли. Ние си отиваме с нашата кола.“, споделя Зейнеб.

Ще пътува за България, защото я счита за своя родина:

„Защото България си е нашата родина, да си видим роднините, хем да гласуваме. По принцип всяка година хората пътуват безплатно с автобусите. Гласуват в България, които искат.“

Кой ги плаща?

Мисля, че партиите. Не съм сигурна, аз с моите си пари отивам.

Според собственичката на кафене в Чорлу Невал Дурмаз в неделя ще гласуват повече хора, отколкото през април и юли, защото в Турция вече няма сериозни ковид ограничения.

„Само маската ще бъде задължителна, други мерки ние вече нямаме, отпаднали са всички мерки, защото ваксинацията вече е на много голям процент – 70% от населението е ваксинирано“, казва Невал Дурмаз.

За гласуващите български граждани в Чорлу в неделя ще има 17 секции.

2 Коментара
  1. Жоро казва

    Депесарска паплач

  2. Ахмед доган циган казва

    Бо0йко е педерас

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.