УМИШЛЕН САБОТАЖ в Narod.bg: МВнР проваля вота зад граница, ако си член на СИК извън ГЕРБ, сам си плащаш билетите и хотела (вижте ЗАГОВОРА на пробития министър Светлан Стоев)

0 3 541

Чудовищен скандал в деня за размисъл! Пълен хаос цари в секционните избирателни комисии в чужбина, като вотът в стотици СИК е пред провал, разкри Narod.bg от дипломатически източник. В южната ни съседка най-много секции – 126 и най-много машини – 96.

Сега се оказа, че заради умишленото бездействие на МвНР и министър Светлан Стоев, ако не си калинка на ГЕРБ, пътуваш в чужбина изцяло на собствени разноски за билети и хотел, без дори да знаеш адреса на секцията, за която отговаряш и носиш наказателна отговорност при провал на вота.

Абсурдът извади наяве умишлен саботаж на изборите от страна на Министерството на външните работи, като зад заговора прозира името на пробития външен министър Светлан Стоев.

Според източникът на Narod.bg президентството и служебният кабинет вече са информирани за откровеното саботиране на вота, което е в услуга на ГЕРБ и ДПС, чиито платени фенове гласуват с декларации колкото пъти пожелаят.

На вота през април гневен на безобразията председател на СИК в Турция успя безпрепятствено на упражни правото си на глас в 23 секции, за да докаже, че системата е замислена така, че да обслужва платените избиратели на хунтата.

Експериментът е документиран със снимки и видео, които могат да бъдат предоставени на властите, при евентуален интерес.

Докато членове на СИК вече са зад граница в патова ситуация да не знаят къде ще нощуват или къде се намира секционната им комисия, която трябва да подготвят за гласуването в неделя, калинките на Бойко си правят задгранична ваканция с тлъсти командировъчни, 4- и 5-звездни хотели, коли под наем и всякакви екстри в продължение на 10 дни – до евентуалния втори тур на изборите на 21 ноември.

Реклама

„В събота в 23 ч. и в неделя в 2 призори заминаха два автобуса за Турция. Сам им платих билетите на общо 60 човека, запазих и хотели, за които се пазарих дълго с турците, докато свалят от цената, защото обясних, че става дума за държавни служители, които имат по 25 евро на ден, няма как да плащат по 50 само за хотел. Накрая какво се оказа, че поради липсата на каквато и да било организация не знам къде отиват хората ми, това е не само саботаж, това е провокация към работата на служебния кабинет“, бесен е дипломатическият източник на Narod.bg.

Ето какъв ужас описа пред Narod.bg по телефона членът на СИК в турския град Чорлу Нина Гергова: „В най-големите СИК в Истанбул в момента няма никого. Същата работа е и в Люлебургас, в Измир, в Чанаккале. Пълен хаос, никой не знае къде да отиде и в колко часа. Единствено в Бурса има някаква организация. Отговорникът за Чорлу – Робърт, вече ни се обади, сега седим и го чакаме да дойде.

За мен това е умишлен саботаж на изборите. Вчера тръгнахме от България, а не знаем къде отиваме? Някои от моите колеги дори на глас попитаха дали въобще ще има избори?! Никой не ни е потърсил, нито консул, нито посланикът в Турция.

Аз самата писах до Външно с информация за заболели от ковид членове на СИК , които трябва да бъдат сменени, оттам ми обясниха, че предали сигнала на ЦИК, благодариха ми за информация и….толкоз. Стигна се дотам, че дори сами издирихме адресите на секциите, за които отговаряме, нямаше кой да ни даде дори тази информация”, описа кошмара Нина Гергова.

Според брилянтен източник на Narod.bg в Турция се чака вълна от автобуси от Хасковско и Кърджалийско, натъпкани с платени избиратели на ДПС и ГЕРБ, които да гласуват по няколко пъти при поредната изборна шашма на хунтата.

Аналогична е ситуацията по цял свят – тотален хаос и липса на каквато и да била подготовка за изборния ден в неделя, категоричен е нашият дипломатически източник.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.