Крадлив кмет падна от власт след разследвания на Narod.bg! Костадин Холянов сдава поста в Ракитово и плаща 37 000 лв. глоба (ВИЖТЕ)

2 3 685

Кметът на Ракитово Костадин Холянов, за чийто злоупотреби Narod.bg сигнализира прокуратурата още в началото на юли 2020 г., ще бъде отстранен от поста заради серия далавери и конфликт на интереси. Това е решил окончателно Върховният административен съд, с което магистратите потвърдиха нашите разкрития за престъпния управник.

Кметът на Ракитово бе обект на проверка от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество през 2020 година.

В хода на проверката бе установено, че през 2016 година Костадин Холянов в качеството си на кмет е сключил договор за доставка на автомобилен бензин и дизелово гориво за над 430 хиляди лева за срок от четири години. Изпълнител на договора се оказа кметският син, като е ползвано и подставено лице.

Реклама

На Костадин Хюлянов е наложена глоба от 10000 лева, като в полза на държавата бе отнета и сума над 37000 лева.

През април тази година Административният съд в Пазарджик наложи отстраняването на Холянов от кметския пост след публикациите на Narod.bg.

Върховният Административен съд окончателно потвърди решението. След общините Стрелча и Септември, това е третият отстранен кмет в област Пазарджик.

2 Коментара
  1. Stan казва

    Браво на Narod.bg !!!
    Поздравления!
    Бой по крадливите изроди!

  2. QZP казва

    А кога ще разследват кмета слънце на Бургас, отличник според гробарите. Този един от най – големите крадци и далавераджий, но си плаща от данъците ни на провинциалните медии за спокойствие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.