Жандармерия атакува „Факултета”, спецчасти обсадиха палата на Киро Японеца в акция срещу купения вот

1 4 729

Жандармерия е влязла в столичния квартал „Факултета“ в ранния следобед. Спецчастите се намират около къщата на Киро Японеца, научи Narod.bg. Проверява се и информацията, че служители от Трето РПУ прикриват купуването на гласове в махалата. Това обяснява и защо акцията не е на полицията, а на жандармерията. 

И в деня на размисъл силите на реда показват решимост да се борят с купения вот.

Спецакция срещу купуване на гласове се провежда и в сливенското село Градец. Мястото осъмна под полицейска блокада, разказва bTV. Акцията е започнала още снощи с обиски на адреси и разпити на лица. Работи се по конкретни сигнали, са обяснили от МВР пред телевизията.

Към момента няма арестувани, акцията тепърва започва.

Реклама

В Кипилово има жена, задържана за купуване на гласове, разпитани са свидетели, тя е давала по 100 лв. на глас.

В последните дни полицейски акции срещу купуването на гласове има на много места в страната.

От началото на предизборната кампания до 13,00 часа в петък в прокуратурите на територията на страната са образувани 369 преписки и 97 досъдебни производства, свързани с нарушения на политическите права на гражданите за изборите на 14 ноември, съобщи прокуратурата. 20 преписки и 12 дела съдържат данни за нарушения, свързани с изборите за президент, а останалите 349 преписки и 85 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.

Граждани и организации могат да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури в цялата страна и на тези адреси, обяви прокуратурата.

МВР също информира, че има денонощна телефонна линия – 02/90 112 98 и имейл [email protected], където гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления в изборния процес.

1 Коментар
  1. 1 казва

    1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.