СУПЕР СКАНДАЛ в Narod.bg: Кандидатът на Корнелия в Кърджали агитира с училищни пари (Милко Багдасаров е директор на СОУ от 1990 г.)

0 2 881

Вечният председател на областната организация на БСП в Кърджали и вечен кандидат за всякакви постове Милко Багдасаров се рекламира през сайта на училището, което ръководи, като кампанията е платена с пари на школото. За грандиозното нарушение на закона алармираха читатели на Narod.bg.

Социалистът е платил ротационна реклама на своята кандидатура за вота в неделя. Под политическата му агитация, обаче, има линк, който препраща към сайта на СОУ „Петко Р. Славейков“, в което Вечната Амбър на кърджалийските социалисти е директор от 1990 година.

Школото е най-голямото в Южна България, в него годишно се учат над 1500 ученици, със 180 учители и помощен персонал.

Затова и Багдасаров е впрегнал ресурса на училището за своята предизборна агитация.

Фейсбук страницата на кандидата за депутат от БСП „Митко Багдасаров-за децата на Кърджали и България“ е свързана с официалната интернет страница на училището-SLAVEYKOV.BG. Така, ако отвориш страницата на Багдасаров, влизаш в сайта на училището и обратно.

Реклама

Отгоре рекламата във фейсбук е с надпис „спонсорирана”, но освен, че не е обявена като политическа, което задължително трябва да бъде отбелязано, агитацията се плащат от бюджета на школото.

Когато посочиш, че става дума за политическа реклама, трябва да се маркираш и кой я плаща. Но когато в социалната мрежа е пусната като публична, както в случая с Багдасаров, тогава не си длъжен да посочиш спонсора ѝ. Точно за да се скрие, че училището дава парите за партийната кариера на своя директор, Милко Багдасаров я транслира като публична, а не политическа реклама, категорични са източниците на Narod.bg.

Проверката по казуса е работа на Министерството на образованието, което трябва да се самосезира и да разнищи скандалните действия на Милко Багдасаров.

Така няколко въпроса видят във въздуха: защо кандидатът на БСП използва държавен ресурс, за да рекламира политическата си кампания? Защо директорът-социалист използва името на училището за партийни цели? Отговори няма, е а редно лидерът на червените Корнелия Нинова да ги даде, освен самият Милко Багдасаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.