ОХРАНЕНИТЕ ИДАТ: 330 000 калинки в администрацията си пазят плюскането с бюлетина за ГЕРБ

0 4 962

В навечерието на поредните избори остават все по-малко неизвестни, ако изключим партийната развръзка на 14 ноември и коалиционната кръстословица по-нататък.

При евентуално продължение в тъмната стаичка на 21-ви резултатът не подлежи на съмнение, тъй като балотажът само ще отложи със седмица втория мандат на Румен Радев. За какво обаче си мисля 48 часа преди Деня за размисъл?

Започвам с това, че Бойко Борисов очевидно е взет под патронажа на … НЗОК. Да е жив и здрав, Той едва ли прибягва до услугите на Здравната каса, изтърбушена по „клинични пътеки“ от „пазарната медицина“.

Под НЗОК в този ракурс разбирам популацията на (Н)евежите, (З)омбираните, (О)хранените и (К)орумпираните, които наскачаха като матросовци на амбразурата, когато на хоризонта се появи финалът на голямото плюскане под скиптъра на Началника. Трагикомичното в диагнозата е, че в монолитен, болшевишки строй маршируват разнородни социални прослойки. И така…

Олигарси и „работодатели“ от породата на ликвидатора на БМФ и българския футбол, новият фаворит на Шайката…

Босове от Асфалтовата мафия, източващи бюджета по „обществени поръчки“ в чували, чекмеджета и МПС-та. А може би и на самолети, както казва Осман Октай?

Синдикални тунеядци ала шефовете на КТ „Подкрепа“, КНСБ и вечната Янка Такева, бранещи Статуквото като част от него.  

Медийни, музикални, театрални, академични, спортни проститутки от всички джендъри на хранилка при Благодетеля.

Анонимни тарикати от Чиновническата партия, охранени по схемата „Дянков“ с 80 % върху заплатите под формата на ДМС (Допълнително материално стимулиране).

Реклама

Добре, ама защо от данъците на агонизиращия малък и среден бизнес и свободните професии, които отгоре на всичко трябва да плащат не само ведомостта, но и социалните осигуровки на „писарушките“, бленуващи локдаун с пълна заплата?!

Ако някой е пропуснал, припомням, че при Бойко Борисов администрацията у нас постави абсолютен световен рекорд с над 330 000 човека, повече от 50 000 в МВР, при умираща нация от има-няма 6 милиона?!

Защо ли? Ами, защото по този начин Началника си осигури железните 600 000 и отгоре бюлетини от благодарните верноподаници, които и досега го държат на повърхността. Заедно с Пазача на крепостта, наречен Гешев…

И още – мазни крадци на евро-фондове от университетите и общините до мъртвите глави добитък и кухите декари пшеница.

Плюс клети наемни бачкатори, изведени да бранят със зелени жилетки зелените милиони на своите господари, в строителната механизация срещу душманите…

Впрочем, магистралите ще ги познаете по … футбола, защото сюжетните линии се преплитат на зеления терен и наоколо под сянката Му. Все същото – корупция, манипулация, двоен и троен стандарт. Повтарят се и някои от играчите.

Като да речем поделението на „Автомагистрали“ от североизточна България, изпратено да строи сектор „А“ на „Герена“, което и досега не смее да си потърси вересиите. Може би обектът е финансиран от … чувалите с пари, които продължават да пристигат в Подуяне под прикритието на членски карти и дарения от феновете?

Или командированите лично от Борисов на „Лаута“ в Пловдив „народни артисти“ Марешки и Крушарски, натоварени със задачата да осигуряват електорат. Така както преди десетилетие върху практически фалиралата „Марица изток -2“ по интифа свише бе закачен ФК „Берое“. Да продължавам ли с признанието на Васил Божков за това как е бил принуден лично от ББ да поеме издръжката на ФК „Левски“-София?

Вероятно срещу индулгенция за онези 700 млн. лева, с които хазартният монополист е финтирал хазната? А какво става с финансовия корифей Влади Горанов? Очевидно ще почакаме докато Черепа отвори „Кутията на Пандора“…

И докато Бойковата преторианска гвардия НЗОК си е приготвила дежурната бюлетина ала „Бай Тошо“, даже и без Костинброд, медицинската Здравна каса ще трябва да пусне колективно направление за масова интелектуална и морална недостатъчност. Без значение дали става въпрос за 600 или 700 хиляди пациенти. Много са за оредяваща България…

Георги Атанасов, заглавието е на Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.