Бойко си призна: ГЕРБ и ДПС готвят коалиция след изборите

1 1 924

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че би потърсил подкрепата на ДПС при съставянето на правителство, предаде репортер на Narod.bg.

Като „естествени съюзници“ на хунтата Борисов посочи „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ с очевадната цел да разколебае онези избиратели, които са срещу мафията ГЕРБ, да гласуват за тези две политически партии. Баце отново нахално призова „за разум във всички политически сили”, за да може да се направи редовен кабинет.

Бившият премиер призна, че е получавал подкрепа от Доган при гласуването на годишните бюджети по време на управлението си. Подкрепа от тях получил и при гласуването за покупката на изтребителите Ф-16. Той подчерта, че винаги се е отблагодарявал публично за тази помощ.

На въпрос на Нова телевизия дали е склонен да потърси тяхната подкрепа за съставянето на правителство след изборите Борисов отговори: „Да, когато се касае за интереса на държавата“. Според всички социологически проучвания преди вота ГЕРБ ще спечели изборите, но заедно с ДПС няма да успее да състави мнозинство в парламента.

Реклама

Лидерът на ГЕРБ потвърди, че има готово име за премиер, който се е съгласил да поеме поста и при това не е гербопитек.

Той ще може сам да избере министрите си, след което да ги представи на партиите и да търси тяхната подкрепа. Избраният от Борисов за премиер обаче може да бъде заменен от партиен кадър, ако ГЕРБ не успее да спечели изборите и се наложи да съставя правителство с втория или третия мандат.

Ако се стигне до опит за съставяне на правителство от страна на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, то тогава Борисов предрече трудни преговори.

Тогава аз ще им поставям условия. Сега ще им дам премиер и няма да им поставям условия. Като не са се съгласили на този 100% чиста вариант, да преговаряш с мен е трудно. Тогава те ще дойдат и ще предлагат“, каза Борисов.

Въпреки че ги посочи като естествени партньори на ГЕРБ, бившият премиер нападна лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев. В хода на кампанията бившият министър-председател от СИК на няколко пъти определи новата политическа сила като партия на президента Румен Радев, с когото са в конфликт.

1 Коментар
  1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

    така си мисли той ,ама АЬмет пита – „БАНКЯРСКИЯ ЗА КУРБАН СТИГА ЛИ…“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.