Само в Narod.bg: Олигархът Людмил Стойков плаща изборите на ГЕРБ в Пернишко – по 2 милиона кеш за купуване на гласове на всеки вот

0 4 347

Мултимилионерът Людмил Стойков и тартор на кръга „Котараците”, които по заповед на Бойко Борисов се изнесоха зад граница до изборите, за да не попаднат в ареста, плаща изборите на ГЕРБ в Пернишко, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от средите на хунтата.

От години за всички избори перничанинът, тръгнал от барман, брои поне по 2 милиона лева кеш за купуване на гласове, за да може да помогне на ГЕРБ отново да се намърда във властта, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Пернишкият олигарх Людмил Стойков е мозъкът на кръга „Котараците”, особено близък до Борисов, чрез който бившият премиер участва активно в икономическия живот, а в замяна „котарашките” фирми връщат солидно ресто към чекмеджето.

Собственикът на вилното селище „Дюни” координира всички дейности свързани с печеленето на обществени поръчки за близки до управляващата партия ГЕРБ фирми.

Преди години Стойков нашумя с паричните си дарения за тогавашния президент Георги Първанов. Оказа се обаче, че политическите му контакти са още по-дълбоки.

Месеци след като държавният глава се раздели с поста си Стойков се прилепил плътно към ГЕРБ. Министър-председателят от СИК явно е харесал комбинаторските му способности в правенето на много пари и го е поставил начело на „Котараците”.

Реклама

За награда Стойков бе оправдан по мегаделото „САПАРД”, по което бе подсъдим заедно с Марио Николов. Веднага след произнасянето на присъдите Бойко Борисов мощно атакува Николов, въпреки че беше осъден на 12 години затвор, но не обелиха и дума срещу партньора му на подсъдимата скамейка Стойков.

Стойков върти огромен бизнес под крилото на ГЕРБ с останалите четирима котараци – Иван Алексиев, Богомил Гьорев, Росен Русимов и любимецът на Баце Александър Сталийски.

Първите двама се занимават с мащабно строителство по София и морето. Проверка във фирмените регистри показва, че Алексиев и Гьорев заедно с Росен Русимов са съсобственици в 7 фирми – всички до една започващи с “Ибера” – “Ибера Инвест”, “Ибера Строй”, “Ибера Консулт”, “Ибера Девелъпмънт”, “Ибера Пропъртис”, “Ибера Проект” и “Ибера Секюрити”.

Последната се занимава с охрана на обекти, мероприятия и на лица, и на техни права и законни интереси от противоправни посегателства. ЕТ „Богомил Гьорев“ развива питейни заведения, а ЕТ „Иван Алексиев“ – търговия на дребно.

И двете фирми са регистрирани на един и същ адрес – в пернишкия квартал „Драгановец“. Допреди няколко години тандемът Алексиев-Гьорев е държал дискотека “Дупката” в Перник, но после я отдал под наем на друго лице. Все още тяхно е заведението “Гъбата” в центъра на миньорския град.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.