Само в Narod.bg: Съдружникът на Митко Каратиста в „Делта гард” изритан от МВР (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

2 5 204

Съдружникът на Митко Каратиста в охранителна фирма „Делта гард” – Марин Милчев Русев, е изритан от МВР, защото градил структури на частното дружество в почивните си дни, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от Темида.

Сайтът ни разполага със съдебно решение от Върховния административен съд, с което жалбата на бившия полицай срещу дисциплинарното уволнение не е уважена.

Вътре в решението четем, че „пред съда е оспорена заповед №3-2251/15.06.2006 г. на директора на Национална служба „Полиция” към МВР, с която на старши полицай Марин Милчев Русев е наложено дисциплинарно наказание уволнение за съпричастност към дейност на фирма „Делта Секюрити груп”, осъществяваща охранителна дейност на хотели и търговски обекти, както и в закупуването на голямо количество боеприпаси през м. септември – ноември 2005 г. Правното основание на цл. 227, ал.1,т.8 от ЗМВР по действащия закон е „злоупотреба с власт или доверие”.

Любопитно е, че в същия период – през есента на 2005 г., Марин Милчев Русев е спипан при проверка в джипа на Митко Каратиста, в който се возел и бъдещият МВР министър на хунтата ГЕРБ Младен Маринов.

Те са заловени край Несебър, напълно възможно е именно тогава да е сключена и сделката за закупуването на боеприпасите, притежател на които се оказа уволненият Марин Русев.

Реклама

Съставът на ВАС намира уволнението за правилно.

На 8 ноември официално бе съобщено, че лицензът на охранителната фирма „Делта Гард” е отнет от МВР.

Процедурата по отнемане на лиценза стартира през октомври. Причината – съдружникът в компанията на Димитър Спасов – Митко Каратиста, е бил обвинен в престъпление от общ характер.

Според Търговския регистър доскоро охранителната фирма е била разделена между Димитър Спасов, известен с прякора си Каратиста и въпросния Марин Русев, които притежаваха по 50%.

От 29 октомври, обаче, охранителното дружество е станало еднолична собственост на Марин Русев. В интернет страницата на „Делта гард” той се описва само като „напуснал по собствено желание системата”, без да уточнява подробности, видя Narod.bg.

2 Коментара
  1. 1 казва

    1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.