Вторият в ГЕРБ Даниел Митов – Къдравата Сю призна, че стягат коалиция с ДПС (на 14 ноември да накажем мафията)

0 4 417

Бившата патерица на Иван Костов, сега на бойко Борисов – Даниел Митов, призна, че ГЕРБ е готова за коалиция с партията на Ахмед Доган, за което Narod.bg алармира от месеци.

Зам.-председателят на ГЕРБ разкри, че ако спечели изборите в неделя, каквито са очакванията според резултатите от всички социологически проучвания, партията му няма да бяга от отговорност, а ще предложи преговори за националните задачи, което е евфемизъм за нова Тройна коалиция с ДПС и БСП.

Според него бившите управляващи ще направят всичко възможно, за да има кабинет.

В интервю за „Свободна Европа“ Даниел Митов каза, че „Демократична България“ е най-близо до ГЕРБ-СДС, макар и обединението да отхвърля бившите управляващи като партньор.

Реклама

Зам.-председателят на ГЕРБ не изключи преговори и партньорство с ДПС, защото засега решението на партийните органи имало, че такова не е допустимо само с БСП, или поне това твърди Митов към момента.

По думите му обаче всички зависи от начина, по който гласуват избирателите и от разпределението на силите, а решението как ще се действа ще бъде взето след изборите от органите на партията.

Къдравата Сю, както наричат бившия зам.председател на Костовата партия ДСБ, се изцепи, че присъствието на Делян Пеевски в листите предизвиква и въпроси, и проблеми и е деликатен момент, тъй като законът „Магнитски“, по който е санкциониран, не е случаен.

От ръководството на ДПС вече неведнъж са заявявали, че щом новите партии не могат да направят правителство, старите трябва да го направят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.