Крадците от ГЕРБ пропищяха: МВР удари изборните търговци на Бойко Борисов в Пловдивско

0 4 825

Крадците от ГЕРБ пропищяха отново, че МВР удря изборните им търговци. Отдел „Икономическа полиция“ извършва проверка на информация за корпоративен вот в Раковски на предстоящите парламентарни и президентски избори, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

34 служители на общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“ бяха привикани днес за снемане на обяснения и някои от тях са подписали предупредителни протоколи, че няма да се ангажират с контролиран вот.

Привикани са и гербопитеци от ловната дружинка в града. Призованите бяха придружени от кмета на Раковски Павел Гуджеров (ГЕРБ), областния координатор на бившите управляващи Георги Мараджиев, изпечен изборен търговец и кмет на Стамболийски, както и от кандидат-депутата Дани Каназирева, спрягана като една от последните Мата Хари в спалнята на Буци.

Реклама

„За нас това е някакъв неуспешен опит за политическа репресия. Неуспешна акция „Страх“. Колегите бяха разпитвани дали не се упражнява натиск ,Дали някой им е предлагал бонуси за купуване на гласове и така нататък, всички отговориха“, жалва се Гуджеров пред bTV.

По-късно в центъра на Раковски дойдоха и партийният лидер Бойко Борисов и заместникът му Томислав Дончев.

Пред тях Каназирева отбеляза, че действията на МВР не съответстват на посоченото законово основание като резултат от политическа поръчка от ръководството на силовото ведомство.

Дали в Плевен и Видин, където кметовете са от Инициативния комитет на Румен Радев има подобни акции в общински предприятия, изпусна нервите си башбаканинът Бойко Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.