Деребеи в Родопите: Братът на Мустафа Карадайъ гушнал 1,5 млн. лв. само през една фирма в Борино, вижте далаверите на Ахмед Сали (ДОКУМЕНТ)

0 13 356

Родопските деребеи на ДПС! Само една от фирмите на брата на формалния лидер на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ – Ахмед Сали Карадайъ, е прибрала 1 525 743 лв. от обществени поръчки само за година, установи Narod.bg.

През последните години „Комерс-Борино“ ООД печели абсолютно всички търгове на общината под контрола на ДПС, показва справка в Агенцията за обществени поръчки.

Съдружници с по 50 процента от капитала във фирмата са Ахмед Карадайъ и Джамал Чавдърлъ. Куриозното в случая е, че името на ортака на Карадайъ съвпада с това на началник на отдел „Финанси и бюджет“ в Община Борино.

Ако лицето е едно и също, то това е тежък конфликт на интереси, защото в случая Джамал Чавдарлъ се явява и възложител, и изпълнител на обществените поръчки.

Реклама

Такъв е случаят с последният търг от юли 2016 г., когото в договора за изграждане на подпорна стена, като общински служител Чавдарлъ дава 157 000 лв. на себе си и на съдружника си в „Комерс – Борино“ ООД Ахмед Карадайъ.

Семейството на формалния председател на ДПС Мустафа Карадайъ притежава хотел, построен с пари от Министерство на земеделието. Майка му Айше Мустафа Карадайъ се води собственик на фирма „Аркадия“ ЕООД, която стопанисва едноименния обект в смолянското село Борино.

Парите са отпуснати от Държавен фонд „Земеделие“ през 2003 г., когато депесарят бе зам.-председател на Агенцията за следприватизационен контрол.

Със сумата от 146 768 семейството на Карадйъ вдига 3-етажния хотел „Аркадия“ със снек бар и зала за конференции. В официалните документи на фонд „Земеделие“ този имот фигурира на името на Айше Мустафа Карадайъ. Дълго време хотелът се управлява от по-големия брат на Мустафа – Ахмед Карадайъ.

Отново през 2003 г. когато е в Агенцията за следприватизационен контрол, настоящият депутат и поставен лидер става собственик и на прословутия вече апартамент в София, заради който той ще бъде разследван от прокуратурата. Той е придобил имота за смешните 11 000 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.