Сигнал до Гешев: Зам.-кмет на ГЕРБ в Казанлък прилапа общинска къща (ДОКУМЕНТИ за безобразията на Лилия Цонкова)

1 3 601

Narod.bg официално подава сигнал до главния прокурор Иван Гешев за безобразията на зам.-кмета от ГЕРБ в Казанлък Лилия Цонкова.

Редакцията бе сигнализирана от наш читател, който разкри смърдяща на корупция схема, с която 36-годишната гербаджийка е придобила общинска къща в центъра на Казанлък с съдружие със своя близка.

Ако прокуратурата под властта на Гешев може да разследва далаверите на ГЕРБ, в което цяла България с основание се съмнява, държавното обвинение може да се задейства и да направи проверка, която улесняваме с прилагането на документи по крадливия казус.

Ето и сигнала до Narod.bg, който разкрива как е станала врътката:

Здравейте. Обръщам се към Вас, за да ви разкажа за далаверите, които зам.-кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова върти от години, след като вече три мандата е в градската управа.

Освен, че изкупи половината земи от местността Старите лозя, сега сръчната гербладжийка е закупила и общинска къща само няколко месеца след търга. Може и да е законно, но морално ли е?

Изпращам ви справка от имотния регистър и обявата за търга . Надявам се да запазите анонимността ми, пише читателят на Narod.bg.

Реклама

СХЕМАТА

С решение 1044 от 22.04.2019 г ., Общинският съвет на Казанлък решава да се извърши продажба чрез публичен търг на общински имот.

Поземленият имот е с площ 514 квадратни метра и се намира в централната част на града. В имота има двуетажна жилищна сграда със застроена площ 71 кв.м и едноетажна сграда със застроена площ 23 кв.м, определена като постройка на допълващо застрояване.

Двуетажната къща на ул. „Македония” 10 носи следи от типична градска архитектура. Началната тръжна цена е 63 200 лв.

На 30.07.2019 г.е проведен търгът и имотът продаден за 66 600 лв. на Пламена Петрова. Договорът за продажба е сключен на 28.08.2019 г.

ШЕСТ МЕСЕЦА по-късно имотът с двуетажната има нови собственици. Заместник кметът – 36-годишната Лилия Цонкова, и Стела Бошнакова. Последната живее на семейни начала със брата на заместник кметицата . На 13.03.2020 г. , Пламена Петрова , чрез пълномощник прехвърля имота на тяхно име.

Изключително неморалната по своя характер схема трябва да стане обект на прокурорска проверка, която да установи защо е тая смяна на собствеността, крайният облажил се от която е зам.-кметицата на Казанлък Лилия Цонкова, призова информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.